Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

(recept si oblíbilo 354 návštěvníků)

kynutý knedlík... ...nadýchaný jako obláček

0.0
kynutý knedlík...  ...nadýchaný jako obláček

Potřebné ingredience

200ml mléka,1 vejce, 1 bílý jogurt (150 g), lžička soli, lžička cukru, 300 g pol. mouky, 200 g hl mouky, 2 žičky suš. droždí, nebo 1/2 čerstvého

Postup přípravy

program testo, těsto nesmí lepit a kdyby ano, tak podsypat hl. moukou. Z těsta se udělají 2 bochánky, které potřete olejem. To proto, aby se k soubě nepřlepily. Nechají se na utěrce kynout cca 20 min. Po nakynutí je dejte vařit do páry na 25 min. Běhev vaření neotvírat, jinak knedle ,,spadnou" Po uvaření ihned několikrát propíchnout špejlí.
Pokud máte rádi s houskami, tak starší rohlík nakrájet na kostičky a dát do trouby vysušit. Nebojte se že budou tvrdé, během vaření změknou. Tvrdé rohlíky zapracujte do těsta před kynutím.
Po uvaření se krájí nití, protože jsou velmi křehké, ale jak vychladnou tak ztunou a není problém je krájet nožem.
Přeji dobrou chuť

Tam ta fotka dole s tím obrovským množství knedlíků je dělaná pro kamaráda do Belgie. V Belgii nejsou, tak si je kupoval v ČR, ale až jsem mu uvařila ty svoje, tak žádné jiné nechce. Inu domácí je prostě domácí :-)

3 hodiny vaření... ...hurááááááááááá hotovo!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zakovar ID 325840
16.10.2021, 19:54
Vynikající, vařila jsem ve vodě cca 10min z každé strany a nemají chybu. Děkuji Vám za skvělý recept
krikra3 ID 387890
12.7.2020, 12:22
(Y) |:o) (clamp) V.Y.N.I.K.A.J.Í.C.Í.!!!! Dělám opakovaně a vždy se povedly a vždy mají maximální úspěch a hned se po nich zapráší!!! Děkuji za recept (L)
tygrova ID 24927
9.4.2017, 13:12
Dnes jsem také vyzkoušela a za mě (Y) (Y) (Y)
Šarda ID 95180
20.11.2016, 10:07
vyzkouším (Y)
sygnet ID 130246
4.11.2016, 20:08
Zdravim. mate nekdo zkusenost, postup, bez pekarny?
lenkamb ID 96209
5.11.2016, 16:00
Pavlo, dělám podle tohoto receptu, bez pekárny a nikdy mě nezklamaly (Y)
vecer ID 100240
18.5.2016, 19:31
Žiju ve Španělsku a tady nemají jinou mouku než hladkou,říkala jsem si,že to risknu a teda vyšly užasně.Super receptík,ukládám (radost) (radost) (radost).Moc děkuji (clamp) (clamp)
lenule11111 ID 555810
25.2.2016, 13:18
No opravdu suprové knedlíky!!! (Y) (Y) (Y)
Lepší než z obchodu! Krásně nadýchané jako obláček,fakt!
A to já myslela že houskové knedlíky se dělají jen z hrubé mouky.
Vůbec jsem nevěřila, že smíchání hladké a polohrubé mouky vzniknou tak suprové knedlíky. (clamp)
Kamila3300 ID 405057
19.4.2015, 11:44
LUXUUUUS!!!!!!!!!! Děkuji moc za recept! Mi kynuté těsto moc nejde, ale tyhle knedle mjamooozníí!!! (clamp) (Y)
Saxule1 ID 377754
27.1.2015, 17:28
Super recept, asi ho budu muset dělat často :-$ I když ze začátku to byl boj, vařila jsem ho na utěrce natažené na hrnci a přichycené gumičkou ,-) ale povedl se (Y)
Vanusak ID 171498
22.11.2014, 13:28
Paráda, knedlíky jsou fantastické. (Y) Práce s těstem jednoduchá, vařila jsem na páře a super. Díky za recept, dělala jsem jen z polohrubé a vynikající. (F)
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4657465
Vanusak ID 171498
2.5.2015, 13:49
Dneska jsem dělala znovu a neměla jsem jogurt, tak jsem zaměnila za kysanou smetanu a mouku půl napůl se špaldovou a taky výborné! (Y)
Česťa kuba ID 353128
2.5.2015, 15:08
Tak to je super, děkuji (L) pokud nemám jogurt, tak se nebojím ničeho a zkouším. Se zakysankou mám také zkušenost i kefír jsem zkoušela a super (Y)
Vera N ID 136348
22.6.2014, 9:53
(Y) (Y) (Y)
Vojtula ID 62962
9.2.2014, 23:26
(Y) (Y) (Y)
bakyka ID 366530
29.1.2014, 20:41
*-)a jak se ty knedlíky vaří v páře? To musím mít nějaký speciální hrnec? A knedlíky se vaří oba dva naráz nebo každý zvlášť? *-)
breptulka ID 19728
16.2.2014, 8:21
já je vařím v parním hrnci ve vodě je neumím nebo většinou se mi nepovedou a v hrnci pokaždé :-)
Jinak tyto knedle úplně super jiné nedělám tedy ani nezkoušela (Y) (Y) (Y)
pajdulinka ID 203489
9.2.2014, 22:22
já je vařím na pařáčku 2 najednou
simonakl ID 196494
29.1.2014, 20:30
Dobré knedle, mám dva druhy u kterých zůstanu, děkuji (L)
koira ID 268140
2.9.2013, 20:04
Asi se zeptám jako absolutní idiot ale mám půjčenou pekárnu od tchýně,která v ní nikdy nic nedělala a návod nemá. takže jsem si nějak navolila program těsto, ale píše mi to že to bude dělat 1,5h...tak po te 1,5 h to mám nechat ještě 20 min kynout?nebo mám těsto vytahnout dřív? jsem z toho trochu zmatená
:-o
Hanulka2 ID 37223
10.7.2013, 13:29
vypadají skvěle, příště je určitě vyzkouším (Y)
plamenek ID 222118
1.6.2013, 13:07
Jo,jo cvičení dělá mistra.Každé kynuté těsto je dobré s jogurtem nebo kysaným mlékem. Houskové knedlíky vařím ve vodě, ale ovocné kynuté nad parou, ty totiž nemusím píchat špejlí, tak z nich nevytéká obsah (borůvky, jahody atd.). U kynutého rozhoduje dobře vypracované těsto a doba kynutí.Takže u mě vypracuje robot, po vykynutí udělám bochánky a zase nechám kynout, pak zase knedlík a opět kynout.Naučí se každý, jen musí chtít a nenechat se odradit neúspěchem atd. (Y) :-D
jana + 2 ID 36
1.6.2013, 12:38
Tak musim rict, ze podle tohohle receptu se mit a kynuta mrcha dnes konecne povedla, a to pouze z anglickych a polskych surovin, je uzasnej. Takze dneska bude svickova, ktera byla v planu jenom podle toho jak to zas dopadne.
19.5.2013, 12:29
(Y) (Y) (Y)Tedy troufám si o sobě tvrdit, že jsem "dobrá"kuchařka (resp. 20 let zkušeností) ,-) ,-), ale ty vaše knedlíky [A] [A]"mana nebeská", v životě jsem snad lepší nejedla (clamp) (clamp) (clamp) a to už ani nemluvím o tom, jak skvěle (Y) (Y) (Y)se dělají. (Y) (Y)Díky moc za super (Y) (Y)receptík, už jiné dělat nebudu (Y) (Y). ,-)Holt člověk se pořád učí ,-). Díky Jitka (flower) (flower) (flower)
P.A.V.L.A ID 263721
20.4.2013, 9:18
Jsou opravdu jako obláček. (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky