(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Nadýchaná bramborová focaccia - na celý plech
Potřebné ingredience
Těsto: 120 ml mléka nebo vody, 50 ml olivového oleje, 500 g brambor, 500 g polohrubé mouky, špetka cukru, špetka soli, 1/2 čerstvého droždí, 1 vejce, můžeme přidat slaninu a sýr (např. ementál) nakrájené na kostičky. Dále potřebujeme žloutek a olivový olej na potření, černé olivy, rozmarýn a hrubou sůl na posypání.
Postup přípravy
Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce. Vychlazené nastrouháme a přidáme k ostatním surovinám.
Těsto zpracujeme v pekárně a vykynuté dáme na plech vyložený pečícím papírem a roztáhneme. Pro lepší manipulaci můžeme poprášit hrubou moukou. Pomažeme žloutkem rozmíchaným s olejem, posypeme nejlépe čerstvými lístečky rozmarýnu, černými olivami a hrubou solí. Na plechu necháme ještě cca 15 minut kynout.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 30 minut.
Focaccia je výborná, jak k plnění, tak k salátům, pomazánkám či sýrovým mísám, ke grilování....
Těsto zpracujeme v pekárně a vykynuté dáme na plech vyložený pečícím papírem a roztáhneme. Pro lepší manipulaci můžeme poprášit hrubou moukou. Pomažeme žloutkem rozmíchaným s olejem, posypeme nejlépe čerstvými lístečky rozmarýnu, černými olivami a hrubou solí. Na plechu necháme ještě cca 15 minut kynout.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 30 minut.
Focaccia je výborná, jak k plnění, tak k salátům, pomazánkám či sýrovým mísám, ke grilování....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Aluch
(upraveno)
28. 9. 2017, 18:49
Děkuji za recept. Právě se mi těsto dělá v pekárně.
Eillee
(upraveno)
15. 11. 2011, 15:53
Vypadá výborně!
kalimera
(upraveno)
16. 11. 2011, 10:00
@Eillee
Luci, děkuji. Výborně i chutná .