Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Nadýchaná bramborová focaccia - na celý plech

0.0
Nadýchaná bramborová focaccia - na celý plech

Potřebné ingredience

Těsto: 120 ml mléka nebo vody, 50 ml olivového oleje, 500 g brambor, 500 g polohrubé mouky, špetka cukru, špetka soli, 1/2 čerstvého droždí, 1 vejce, můžeme přidat slaninu a sýr (např. ementál) nakrájené na kostičky. Dále potřebujeme žloutek a olivový olej na potření, černé olivy, rozmarýn a hrubou sůl na posypání.

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce. Vychlazené nastrouháme a přidáme k ostatním surovinám.

Těsto zpracujeme v pekárně a vykynuté dáme na plech vyložený pečícím papírem a roztáhneme. Pro lepší manipulaci můžeme poprášit hrubou moukou. Pomažeme žloutkem rozmíchaným s olejem, posypeme nejlépe čerstvými lístečky rozmarýnu, černými olivami a hrubou solí. Na plechu necháme ještě cca 15 minut kynout.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 30 minut.

Focaccia je výborná, jak k plnění, tak k salátům, pomazánkám či sýrovým mísám, ke grilování....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Aluch 28. 9. 2017, 18:49
Děkuji za recept. (F) Právě se mi těsto dělá v pekárně. ^o)
Eillee 15. 11. 2011, 15:53
Vypadá výborně! |:o)
kalimera 16. 11. 2011, 10:00
@Eillee Luci, děkuji. Výborně i chutná ,-).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie