(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Mleté maso v rolkách
Potřebné ingredience
1 cibule 1 rajče 2 lžíce rajského protlaku 1 lžíce petřželky trocha soli a pepře 400g mlatého masa 1 listové těsto mouka na vál 1 vejce na potření hrubá sůl na posypání
Postup přípravy
1) Cibuli nakrájíme na drobno, rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Obojí dáme do mísy a přidáme protlak, petřželku, sůl, pepř a mleté maso a vše prohněteme. Navlhčenýma rukama tvoříme ze směsi malé válečky.
2) Listové těsto rozdělíme na dva kusy a oboje vyválíme na tenký plát. Každou placku rozdělíme nožem na 12 čtverců. Vejce rozšleháme a těsto jím potřeme.
3) Válečky masa poklademe na příš na čtverce těsta a zavineme.
4) Rolky položíme na plech na pečící papír a znovu je potřeme vejcem. Nakonec posypeme hrubou solí a dáme péct na 170 stupňů.
Převzato z Pošli recept, autor: Vladimíra Nová
2) Listové těsto rozdělíme na dva kusy a oboje vyválíme na tenký plát. Každou placku rozdělíme nožem na 12 čtverců. Vejce rozšleháme a těsto jím potřeme.
3) Válečky masa poklademe na příš na čtverce těsta a zavineme.
4) Rolky položíme na plech na pečící papír a znovu je potřeme vejcem. Nakonec posypeme hrubou solí a dáme péct na 170 stupňů.
Převzato z Pošli recept, autor: Vladimíra Nová
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé