Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Šátečky s postupem

0.0
Šátečky s postupem

Potřebné ingredience

Těsto: 1 Hera, 250g tvarohu, 300g polohrubé mouky Náplň: nejlepší jablečná povidla (500g jablek, 100g cukru, skořici a dle potřeby cukr)

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme odpočinout. Potom vyválíme a vykrajujeme tvořičem na šátečky nebo rádýlkem nakrájíme čtverečky. Doprostřed dáme lžičku náplně podle chuti - může být marmeládová, tvarohová, ale podle mě jsou naprosto dokonalá jablečná povidla, která se dělají tak, že 500g jablek nahrubo nastrouháme a dusíme. Přidáme 250g cukru, skořici a dle potřeby cukr. Jestli je potřeba zahustit, přidáme drcené piškoty nebo máslové sušenky.
Čtvereček přeložíme a okraje přitiskneme nejlépe vidličkou - hezky to pak vypadá. Dáme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30minut. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.
Je to neskutečná mňamina. Dobrou chuť.

Rozválíme těsto, vykrojíme, dáme do "šátkovače", doprostřed dáme náplň a přilepíme k sobě.

Potřeme vejcem a dáme péct.

Mňam. My milujeme s jablečnou náplní, ale dá se plnit čím vás napadne....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

rea.sip 19. 1. 2012, 23:35
Tak ty taky milujeme - zrovna dneska se je chystám dělat :-) ale my děláme s marmeládou...nejlépe rybízová nebo jahodová :-)
mnamnulka 20. 1. 2012, 10:56
@rea.sip Jojo, to my děláme taky - zrovna na fotce jsou tvarohové a marmeládové. Ale nemohu si pomoc, ale s jablky jsou pro nás nejlepší (hello) (zajic)
jeremy 14. 1. 2012, 1:34
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie