Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Jablečný koláč se zakysanou smetanou - peče se jen korpus

0.0
Jablečný koláč se zakysanou smetanou - peče se jen korpus

Potřebné ingredience

NA KULATOU FORMU: KORPUS - 200g polohrubé mouky+++1 prdopeč+++100g cukru moučky+++1dcl oleje+++1,5dcl mléka+++1 vejce JABLEČNÁ VRSTVA -5 jablek+++1 pudinkový prášek vanilka VRCHNÍ VRSTVA - 750g zakysané smetany+++1,5 dcl mléka+++100g kokosu+++cca 3 lžíce cukru+++2 hrsti piškotů

Postup přípravy

Nejdříve upečeme KORPUS - promícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, přidáme olej, mléko a vajíčko. Ušleháme do hladkého těsta, nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme do zčervenání, asi 20 minut.
Na JABLEČNOU vrstvu si do hrnce dáme nahrubo nastrouhaná jablka ( klidně i se slupkou), zalijeme 2dcl vody, ve které jsme rozmíchali pudinkový prášek, krátce svaříme a necháme vychladnout. Můžeme dosladit del chuti, já jsem nasypala 1 vanilkový cukr. Na SMETANOVOU vrstvu svaříme 150ml mléka s kokosem, přidáme 3 lžíce cukru a vmícháme po vychladnutí do zakysané smetany.
Na upečený korpus navrstvíme vychladlá jablka, pokryjeme piškoty a jako poslední dáme vrstvu se zakysanou smetanou. Přikryjeme fólií a necháme ztuhnout v lednici.

Svaříme si kokos s mléke a dosladíme....

Necháme vychladnou strouhaná jablka svařená s pudinkovým práškem....

Po vychladnutí vrstvíme v pořadí korpus-jablka-piškoty.....

Poslední vrstvou je pak kokosovosmetanová

Po vychladnutí můžeme krájet.

Nejlepší je uleželý, ale to musí tak dlouho vydržet :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babetta 25. 5. 2019, 9:48
vyzkoušeno a urcitě nepeču naposledy.Jen příště oloupu jablka.Vrch jsem pozměnila, dala jsem malou zakysanou smetanu, půl hrníčku mléka a kokos.pudink olé od dr.Oetkera.Piškot je jemný a celkově dávám za 1
miliflami 20. 2. 2012, 0:10
dělala jsem včera a je to přímo luksusní zákusek (Y) (Y),všem moc chutnal, (jidlo), fakt výborný a jednoduchý recept, (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie