Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 33 návštěvníků)

Domácí kečup podle babičky

0.0
Domácí kečup podle babičky

Potřebné ingredience

2 kg rajčata 3 jablka 200 g cibule 100 g cukr krupice 140 ml ocet 1 lžíce sůl 5 zrnek pepř 2 hřebíček 3 kuličky nové koření kousek zázvor kousek skořice celá 1 lžíce voda

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli oloupeme. Rajčatovou slupku nařízneme do kříže, rajče spaříme v horké vodě a sloupneme. Pak vše i se zázvorem nakrájíme na malé kousky
Nakrájená rajčata, jablka a cibuli se zázvorem vložíme do kastrolu. Přidáme lžíci vody a rozvaříme. Necháme vychladnout a rozmixujeme.
Rozmixovanou směs vrátíme do kastrolu. Koření svážeme do uzlíčku z čisté gázy a přidáme do kečupu. Vaříme na mírném ohni asi 15–20 minut za stálého míchání.
Hotový kečup dochutíme solí, cukrem a octem. Horký plníme do sklenic, které uzavřeme a sterilizujeme 15 minut. Potom sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme je v šeru a chladu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kristttye 9. 3. 2012, 20:08
Určitě 100% lepší než z obchodu ,aspoň víte co tam dáváte a z čeho to je , aji chuťově je lepší :-)
Jaruš53 9. 3. 2012, 19:27
U nás se pro barvu do kečupu vařila červená řepa, která se tam poom propasírovala místo jablek. Kečup mělbarvu jako z obchodu (Y) :-)
snecka 9. 3. 2012, 17:10
:-$ udělám v létě, šak se ty hnusy z obchodů nedají jíst (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie