(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
zdravá jablíčkovo-špaldová buchta-bez cukru a vajíček
Potřebné ingredience
1 hrnek mouky špaldové,půl hrnku sekaných ořechů nebo spíš mandlí a rozinek nebo švestek sušených-na oslazení,event.třeba brusinky...2-4 lžíce polévkové karobu(podle toho jak chcete mít octmavou a sladkou buchtu),2 hrnky jablek-sekaných nebo strouhaných hodně nahrubo i se slupkou,2 lžíce vajahitu nebo 2 vajíčka-jak je libo:-)))půlku-bio prášek do pečiva,čtvrt hrníčku tuku-já použila palmovo-kokosový(asi 80g),skořice,formu vysypat kokosem nejlépe
Postup přípravy
vše smícháme v míse a pečeme asi 45 minut i déle asi na 200 stupnů.recept je na maličkou-do zapékací mísy-naplech potřeba dvojnásobek určitě.andle,rozinky a jablíčka jsem sekala v sekáčku-chvilková příprava!!!!
mouka může být i polohrubá,tuk si určete sami,třeba i olivový olej
patlalamatlala:-))))nechtěla jsem dát vajíčko,tak mám vajahit-můžete ovšem i s vajíčkem
neupečená teda vypadala líp-ale chutná opravdu skvěle i horká:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kamis1
(upraveno)
12. 3. 2012, 11:32
Jíme zdravěji,tak vyzkouším...
Sakiracka
(upraveno)
9. 3. 2012, 22:01
Anturka
(upraveno)
9. 3. 2012, 21:40
tak až koupím mouku zkusim
zelenoockam
(upraveno)
9. 3. 2012, 21:46
@Anturka
můžeš i z obyč.ale špaldová je lepší,zdravá,nemá agresivní lepek jako obyč.a je taková jemnější.a můžeš místo karobu kakao,ale ten karob je sladký,takže to taky trošku dosladí-kdyžtak dej kakao a víc rozinek
Anturka
(upraveno)
9. 3. 2012, 22:07
@zelenoockam
zkusim t o ze zdravé mouky a dám kakao