Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Domácí chléb

0.0
Domácí chléb

Potřebné ingredience

1 kg hl.mouky,2 čl. soli,2 čl.octa,1 čl.kmínu,60g droždí,600ml vody,1 čl.cukru.(můžete přidat i chlebové koření)

Postup přípravy

Do větší mísy si dám mouku,udělám důlek a dám do něj kvasnice,vodu a cukr.Nechám vzejít kvásek,poté přidám zbytek přísad.Zadělám hladké těsto(já propracuju ručně,žádná velká dřina) a nechám přikryté 1hodinu kynout.Potom přenesu těsto na plech vyložený pečícím papírem ,vytvaruju bochník a nechám ještě 15 min.kynout.Mezi tím si vyhřeju troubu na 250 stupnů.Chléb peču 15 min.na těch 250 a poté 40 min.asi na 220-230 stupnů.Během pečení občas potírám slanou vodou s trochou oleje.Chlebík je výborný :-) Foto vložím jen co jej stihnu vyfotit.

Zamíchané těsto

Těsto krásně nakynulo

Vytvarovaný bochník na plechu a ted ještě chvíli bude kynout,než se vyhřeje trouba

Už nakynutý bochník(asi po 15 minutách)

Tak máme hotovo :-)

Dobrou chuť-

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Oblečková 7. 4. 2012, 13:27
Chleba je výborný.....jednoduchý recept i postup. Výsledek skvělá chuť a vydrží týden. Doporučuji !!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie