Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Zdravá!!!domácí medová šunčička-bez rychlosoli!!!!!

0.0
Zdravá!!!domácí medová šunčička-bez rychlosoli!!!!!

Potřebné ingredience

masíčko-vyberte si:krůtí,kuřecí,telecí,vepřové,králíčí nebo dle libosti-ne hovězí!!!!vincentka,himalájská sůl,koriandr,kmín,červenářepa,med,cukr moučka,stroužek-dva-tři česneku:-)

Postup přípravy

postup a recept je na kilo masíčka.kilo masa upraveného dle fota a červenou řepu+ ASI 20 g soli(spíš méně a dosolovat) dáme do mísy a dlouho hněteme!!!!až "povolí bílkovina"-maso je takové oslizlé,lepkavé+ přidáme koření asi 1,5-2 dl Vincentky(když je maso hodně štavnaté,i méně),opět promícháme,pak nakonec dodáme stroužky česneku,med a cukr a dáme uležet na dva dny dochladna.naplníme sáček,vložíme do šunkovaru-nemusí být-stačí naplnit do sáčku na tlačenku-vaříme hodinu na 70-80 stupnů,vychládlou můžeme hned jíst.Himalájsokou sůl můžete nahradit asi i obyč.-nemá ale zkušenosti,tu nepožívám

maso nakrájíme na minikostičky,část naškrábeme nebo rozmělníme even.pomeleme,nasekáme v sekáčku,řepu nastrouháme naplátky škrabkou na brambory,můžeem dodatpár kostiček jného druhu masa(pro hezčí vzhled v řezu)

připravíme si další ingredience-na obrázku chybí med,cukr moučka-obojího tak KL,koriandru pár zrníček-rozdrtit-asi deset,kmínu taky tak 20 kousků-česnek necháme celý a dodáme až po hnětení

plátky řepy krásně obarví maso-nebojte se mnižství řepy-klidně celou velikosti pomeranče.hněteme dohromady i se solí

dodáme med+cukr+koření a opět hněteme-ještě chvíli.dolijeme vincentkou,přidáme česnek a zamícháme rukou

nahoru jsem dala medvědí česnek ještě....

zatížila a šup na dva dny do lednice.mezitím každý den promíchávám.

po dvou dnech vytáhnu plátky řepy,medvědí česnek,naplním sáček,vložím do šunkovaru a vařím-hlídám si teplotu!!!!at nikdy nepřekročí 80 stupnů.

ještě teplou si ji někdy obalím ve směsi koření-tentokráte v pepřovém se šípkem

pokud se nepovede vytáhnout všechna řepa-NEVADÍ!!ona je v šunce fakt dobrá-i pes to žere:-)))))))))dobrou chut!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 20. 7. 2012, 16:24
,-)Ted jsem na ni dostala chut :^)
Sussan28 16. 5. 2012, 16:28
vynikající, zrovna jsem dovařila, sice není růžová jako ta Vaše, ale oranžová, vůbec to nevadí a jsem moc spokojená ! Děkuji za skvělý receptík, budu vařit dál :-) (Y)
stambi 12. 4. 2012, 11:23
Vypadá žravě,ukládám recept a ještě se mi líbí ten šutr na zatížení :-Dpořád jsem přemýšlela,čím to doma zatížím (Y)
zelenoockam 12. 4. 2012, 11:56
@stambi on je fakt inventář v kuchyni-u receptů na picles ho mám taky ,-) ,-) ,-)
stambi 12. 4. 2012, 12:00
@zelenoockam určitě už má i jméno (Y) :-D
lidare 12. 4. 2012, 11:20
:-$tak docela se mi recept líbí,jen tam je nějaká chyba v té Vincentce *-)ale myslím že má být 1,5-2 dcl jest-li uvažuju dobře :-$
zelenoockam 12. 4. 2012, 11:52
@lidare jj ,-)už jsem ,-) opravila
Pami 12. 4. 2012, 11:11
To vypadá opravdu dobře, vyzkouším. (F)
mikitka5 12. 4. 2012, 10:40
díky za recept, co nejdřív zkusím... jen jsem tu nesehnala koriandr, tak budu muset vyrazit někam do víru velkoměsta ,-) a ta sůl proč himalájská? v čem je jiná než klasická? *-)
zelenoockam 12. 4. 2012, 10:48
@mikitka5 no já používám bud mořskou nebo himalájskou-tak nějak všeobecně u vaření-do pomazánek dávám tu himalájskou.určo půjde i s normální si myslím.tou ale u nás solím jen chodník v zimě :-)))))celý koriadr se dá sehnat v pohodě-děláho několik výrobců.mámho moc ráda-i třeba do chleba.
mikitka5 12. 4. 2012, 11:52
@zelenoockam solím chodníky, to je hezké ,-) já na chodníky teda když už, tak používám radši popel ze dřeva ,-) kupuju mořskou sůl, tak tou "klasickou" jsem v mém jazyce myslela tu mořskou... nějak doma celkově moc sůl nepoužívám, proto jsem se radši ptala, jestli je v něčem ta himalájská speciální, aby mi tu pak doma zbytečně neležel další balíček soli
zelenoockam 12. 4. 2012, 11:56
@mikitka5 no je prostě taková ta nej-ležet by určo neležel-tady o ni krásně píšou třeba http://www.dia-potraviny.cz/himalajska_sul.html
mikitka5 12. 4. 2012, 12:00
@zelenoockam ležel, protože tím, jak moc nesolím, tak nám dlouho trvá, než spotřebujeme jeden balíček :-@ ,-) ok, nastuduju to, díky za tip (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie