Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

PARNÍ HRNEC TEFAL A KUŘECÍ SE ZELENINOU A RÝŽÍ

0.0
PARNÍ HRNEC TEFAL A KUŘECÍ SE ZELENINOU A RÝŽÍ

Potřebné ingredience

kuřecí maso, olej, česnek, sůl a koření na grilované kuře (pečené kuře či jakákoli jiná směs, kterou máte rádi), rýže a směs mražené zeleniny dle chuti

Postup přípravy

Maso si naložíme den předem, aby maso natáhlo chuť koření a česneku, jelikož vařením v páře se jen uvaří (nakládáme do oleje, kde rozmícháme koření a třený česnek, solíme až před vařením, aby maso nepustilo šťávu) Druhý den už jen vše nandáme do hrnce, dolů jsem dala zeleninu, doprostřed maso a nahoru rýži, ale lze to asi udělat i tak, že maso bude dole, rýže uprostřed a zelenina nahoře. Bylo to mé první dílko v parním hrnci, ale dopadlo výborně! Čas jsem nastavila na 20-25 minut - lze případně i přidat, po zkontrolování měkkosti masa a rýže. Vše mělo výbornou chuť a úplně jinou než z klasického vaření! Jen vložíte a hrnec vaří za Vás! Nemá to chybu! A občas si dát něco dietnějšího myslím prospěje každému z nás!

do hrnce vložíme maso, které osolíme teprvne nyní

zeleninu (můžeme také trochu osolit)

a rýži do košíčku, do kterého nalijeme vroucí vodu - ale to máte napsáno i pracovním postupu u Vašeho parního hrnce (propláchneme ji, osolíme a zalijeme vroucí vodou). Pak už jen přiklopíme poklici a nastavíme čas a máme hotovo a čas třeba na kafčo!;-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Anturka 10. 2. 2018, 18:39
taky mám parni hrnec od lonska od listopadu a pořád zkouším nějaké recepty :-)
laskonka333 16. 11. 2014, 9:27
(Y)
rendys314 25. 11. 2011, 13:16
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)vyzkoušíme a už se těšíme!!! :-p ,-) (pl)
jonca 2. 12. 2008, 15:37
Tak jsem konečně našla nějaký receptík na tento hrnec..Je to náš první dárek k Vánocům,který jsme si mohli rozbalit a my jsme to nevydrželi a já hledám a hledám recepty..jenom by mě zajímalo jestli existuje nějaká knížková kuchařka?? (stromecek) (stromecek)
MachyA 6. 12. 2008, 10:54
@jonca Jíťo zdravím, jsem ráda, že aspoň někomu ty receptíky pomůžou. Ale přiznám se, mám ho rok a moc v něm nedělám (N) Jednak mě nebaví ho potom mít a rodina mi ty dietně připravené pokrmy odmítá konzumovat +o( Co je záruka kvality - knedlíky kynuté i bramborové. Ty bramborové jsou naprosto luxusní!! Ale nesmí být ze sáčku, ale poctivě z brambor, to je pak třída! (Y) Kdybyste recepty vymyslela, určitě se s námi podělte! :-) Přeji zdárné vaření (L) Mějte se, alena (hello)
skorica 2. 12. 2008, 15:42
@jonca existuje taky kniha,taky po ni patram.Jmenuje se vaření v páře.Zatim jsem bezuspesna.Na MMB,ale slovenskem jsou taky nejake recepty......kdyz muzu poradit
Kaťulka 11. 12. 2008, 13:16
@skorica Knížku jsem sehnala tady na MMB,včera mi přišla. Když jsem do ní koukla, tak jsem byla zklamaná :'(. Jsou tam recepty, které nevyužiji *-) např. Fíkový pudink s kardamonem, Thajští krabi, Slávky s marinadou atd. ). Kdyby jste ji chtěli, tak zkuste pana Bolka K. ID 148288 .
vevercak78 (upraveno) 9. 9. 2008, 13:33
Dneska zkouším na oběd vaší dobrotu :-) Tak sem zvědavá :-) Tak už sme i pojedli a byla to dobrota :-)Jen sem to dělala dietněji a nenakládala v oleji,ale jen posypala kořením a dělala sem to přímo na zeleněně :-) Ale díky moc za receptík :-) Verča
MachyA 6. 12. 2008, 10:55
@vevercak78 Tak to mě těší, že jste si pochutnali! Mně to právě rodina odmítá, pokud je to moc dietní +o( Mám doma 3 chlapi a ty prostě neošidím ;-) Mějte se, Alena (hello)
sikina 16. 5. 2008, 11:02
Tak se taky hlásím do klubu parňáků. Mám ho teprve od středy a ještě jsem v něm nic nedělala. Tak bych uvítala příp. nějaké recepty či rady. Potřebuji zhubnout, tak jsem se rozhodla začít vařit dietně a zdravě. A tento receptík určitě vyzkouším!!! Díky. (Y)
soniccz 30. 1. 2008, 0:06
Hrnec je u nás v běhu už rok, nemůžem si ho vynachválit - máme úplně stejný (Y) akorát se nám teď urvala ta úchytka na víčku a ty plastové misky tak jakoby "praskají" - jsou tam takové čárky, neteče to nic, ale asi to budeme obojí reklamovat :-S
MachyA 30. 1. 2008, 15:01
@soniccz ach jo, dneska nic nevydrží, ikdyž je to nové, značkové :-( Taky se mi zdá, že ten plast není moc odolný, dávám hodně pozor, aby mi to nespadlo, mám strach aby to neruplo. Tak úspěšnou reklamaci! A co nějaký osvědčený receptík, nebyl by? Uvítám nejen já! (L)
soniccz 3. 2. 2008, 21:07
@MachyA Jé, tak to vás asi zklamu, recepty bohužel nemám, zkouším tam vše možné, ale nejvíc tam stejně dělám zeleninu, brambory, někdy maso, rybu.... - nic objevného ;-)
mimik 29. 1. 2008, 23:11
Dobrý den, tohle určo vyzkouším, mám hrnec již rok , ale vařím v něm jen brambory, rýž a zeleninu. Včera jsem zkoušlela knedlík a dopadlo to super. To kuřecí masíčko máte horní stehna ? Je to bez kosti, že ? Díky
MachyA 31. 1. 2008, 13:16
@mimik Andrej, to maso jsou kuřecí prsa, ale jsou rozkrájená na takové medailonky. Přeci jen když je maso slabší, bude dříve a naopak. S kostí jsem ještě nezkoušela nic, ale rozhodně to nebude problém, jen nechat dělat déle - aspoň myslím. :^) Jsem ráda, že knedlík dopadl dobře! (Y) Já v něm dnes dělala plněné bramborové knedlíky - byla jsem zvědavá na bramborové těsto a dopadlo to také výborně - jak s kynutými (*) (*) (*) Alena
LUPEPA 29. 1. 2008, 6:18
(Y) (Y) Super, taky mám parní hrnec sice Moulinex,, ale už pomalu rok a zatím v něm vařím brambory, rýži, zeleninu a ryby. Určitě experimentujte a pište recepty. Knedlík vyzkouším zítra k omáčce a na masíko určitě dojde taky brzo. To musí být mňamka ( mám doma velký dva mlsouny, táta a dcerka sní všechno a já se najím ochutnávání). (clamp) (clamp) (clamp)
MachyA 29. 1. 2008, 11:04
@LUPEPA Hurá, také někdo s parňákem! To je opravdu vzácnost! Ale uděláme tu společnou osvětu! :-) Já ho mám sice krátce, ale moc mě láká v něm něco dělat. Budu ráda, když budete také přispívat recepty a experimentovat! (L) Budu se těšit a knedlíky ať se povedou (ale nebojte, úspěch máte předem zaručen) Alena (hello)
Andy79 11. 4. 2011, 19:35
@MachyA Hezký večer! Tak jsem se rozhodla, že si koupím parní hrnec. Mám vybraný od Tefalu (ten máte asi i Vy, že)? Hledám nějaké receptíky, kdybyste měla další typ! Váš recept určitě vyzkouším! Akorát jsem se chtěla zeptat, to uděláte normálně šišku a dáte do hrnce? Na jak dlouhou dobu?? děkuji! Zdravím!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie