Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 554 návštěvníků)

MAROKÁNKY CO NEMAJÍ CHYBU -vždycky podařené .

0.0
MAROKÁNKY CO NEMAJÍ CHYBU -vždycky podařené .

Potřebné ingredience

Po letošním zkoušení nová varianta- místo šlehačky plechovka kokosového mléka a másla malý ořech - výsledek super! ¼ l šlehačky ke šlehání,4 lžíce hladké mouky,5 lžic krupicového nebo moučkového cukru,25g másla,směs rozinek a sekaných ořechů všeho druhu a mandlí – celkem 300-400g.

Postup přípravy

Šlehačku nebo kokosové mléko, hladkou mouku a cukr zahřívám až do zhoustnutí (bešamel) pak přidám kousek másla a zahustím směsí rozinek a sekaných ořechů všeho druhu a mandlí – celkem 300-400g. Hmota musí být hustá, že v ní stojí lžíce.
*na pečící papír tvořím kávovou lžičkou a mokrými prsty tenké hrbaté hromádky a peču až do hněda při 180´C – dobu si netroufám odhadnout, každý máme jinou troubu, je potřeba sledovat,aby se nespálily rozinky, ale jinak opravdu nechávám do hnědé barvy na okrajích. Z plechu z papíru lze marokánky sundat pp chvilce , protože teprve pak ztuhnou-horké jsou úplně měkké. Dělám to tak, že pečící papír s placičkami šoupnu na stul, pracovní desku, připravím si další várku a mezi tím ty prvně pečené chládnou a tuhnou. Druhý den je lehce polévám čokoládovou polevou.
Tak letos jsem dala vlašské ořechy, mandle, rozinky, nakrájené fíky a hodně sušených brusinek (koupeno v Ikea) a tahle směs se mně zdá vynikající, ty brusinky jsou kyselkavé a dávají tomu takový šmrnc :).
Zkusila jsem i místo cukru 20g medu - placičky se v tomto případě víc roztékají při pečení, tak je nutné nechat vyšší hromádku - jak ji sundám ze lžičky, do placičky se rozteče sama v troubě. Je ale potřeba nechat mezi hromádkami místo.

Polevu nechejte dokonale zaschnout, pak se mouhou seskládat i na sebe, ale musí být v chladnu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 25. 11. 2020, 9:29
:-) (Y)
babetta 12. 12. 2018, 4:05
upečeno a jsou skvělé.Máslo jsem vynechala úplně, smetana je tučná a neni to poznat (Y)
babetta 26. 12. 2018, 21:20
@babetta 14 dnů po upečení stále úžasný( nejsou tvrdý, ani měkký) všem chutnají
Jarča11 11. 12. 2018, 21:24
Alice děkuji, před 30 min jsem je vytáhla z trouby, již ted krásně drží pohromadě. Až vychladnou a dostanou čokoládovou čepičku budou super! (Y)
šumafka 17. 12. 2017, 16:53
Dělala jsem marokánky poprvé. Vždycky jsem je měla ráda, ale neměla jsem odvahu se do nich pustit. Naprosto bezva recept. Dělala jsem s kokosovým mlékem. Nerozpadají se. Pro velký úspěch udělám ještě jednu várku. Díky za recept. (Y) (Y) (Y) (Y) |:o)
Nadys 11. 12. 2017, 12:13
(zajic)
Dannylla 11. 12. 2017, 11:14
Jsou opravdu skvělé a vždy se povedou. Já používám obyčejné mléko a na uhlazení lžíci, aby byly marokánky pravidelnější. V troubě peču při 180 cca 10-15 min.
Iveta a dětičky 3. 12. 2017, 6:52
Vaše marokánky peču už pár let. Všimla jsem si, že jsou jiné recepty je ze šlehačky, ale z mléka a tak jsem zkusila váš recept 2 šlehačky a 2 kelímky jsem nalila mlékem. Po upečení žádný rozdíl a tak příště zkusím váš recept jen z mléka. Moc Vám za něj děkuji, U nás se marokánky nikdy nepekly a váš recept všechny ohromil (L) (L) (L) Děkuji
kontrola3 19. 12. 2016, 20:38
Jednoduche a vyborneee!! |:o) |:o) Diky za recept, vyzkousela jsem obe varianty i slehacku i kokosove mleko, do ktereho jsem misto masla dala kokosovy olej. Dopadlo o dobre ! (F) :-)
waky 1. 12. 2016, 12:27
dělám podle tohoto receptu již 3 rok (Y) jsou výborné (clamp) (clamp)
P.A.V.L.A 28. 11. 2016, 19:13
(Y)
Dorka 72 28. 11. 2016, 17:28
:-D (zurim)
Martiline 22. 1. 2016, 17:55
Skvělé ... už dělám dle tohoto receptu marokánky několik let a všem moc chutnají. :-)
ewigkeit 17. 12. 2015, 22:33
Na mne moc mastné, co by se stalo,kdyby tam to máslo nebylo? :-) Eva
AliceM 20. 12. 2015, 19:12
@ewigkeit Může být jen lžice másla nebo varinta s kokosovým mlékem - vynikajíci !
zukatoka77 11. 12. 2014, 20:25
prosím jak je to s tím máslem chtěla bych také vyzkoušet (banky)
backa 12. 12. 2014, 10:49
@zukatoka77 Jestli mohu odpovědět,napřed uvaříte kaši a potom přidáte do kaše máslo. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=67018&user=45446 dělávám roky tento recept (Y)
vla16 10. 12. 2014, 13:46
Dobrý den, jen se chci zeptat, v receptu je 25g másla a potom jak píšete postup přípravy, tak tam přidáváte 50g másla. Tak kolik teda prosím toho másla mám dát ? Děkuji ,-)
Knizska 18. 12. 2012, 11:52
právě sem dopekla a povedly se, chuť vynikající! díky za recept!
AliceM 18. 12. 2012, 20:25
@Knizska (andel)
Bopik 17. 12. 2012, 21:09
Marokánky jsem dělala nadvakrát. Poprvé jsem to nechala "do hněda", byly úplně spálené :( Podruhé jsem je vyndala když byl prostředek ještě jakoby syrový, došly krásně a jsou výborné. Určitě udělám znovu, ted už vím že je ale musím dělat kratší dobu.
AliceM 18. 12. 2012, 20:26
@Bopik (banky)
larnaca35 10. 12. 2012, 20:33
:)))) Dělala jsem ze dvou várek a naprosto dokonalý, poprvé a s pocitem že se nepovedou a můžu říct výsledek překvapil i mne :))) takže děkuji za skvělý recept (F) (F) (F)
AliceM 11. 12. 2012, 10:11
@larnaca35 Díky za zprávičku (Y) (banky)
wictorie 9. 12. 2012, 17:00
Tak jsem dneska pekla marokánky ze třech dávek a byla jsem z toho nešťastná :-( Všechny dávky se mi rozpadaly, nedrželo to při sobě, je z toho drobení, takže na nic, snědli jsem to jen tak a na vánoce není nic, tak jdu hledat jiný recept, který se povede.
AliceM 10. 12. 2012, 13:41
@wictorie To mě mrzí, netuším, kde byla chyba, nikdy se mně nedrobily, nebyly nějak extrémně tenké před pečením? A počkala jste až vychládnou? nesmí být moc teplé, když se sundávají z pečícího papíru, to by se mohly drobit.. Tak se snad podaří jiné...
wictorie 14. 12. 2012, 7:47
@AliceM Tenké nebyly, sundavala jsem je vychladlé a stejně nedržely pohromadě, ani jedna dávka. Už jsem udělala jiný recept který se povedl.
AliceM 14. 12. 2012, 12:56
@wictorie Pěkné svátky.
KAMCA1980 9. 12. 2012, 17:05
@wictorie Měla jsem naprosto stejny problém :-/ :-S
novackova 3. 12. 2012, 18:19
a prosím jak dopředu před svátky péct (F) (F) (F)
AliceM 6. 12. 2012, 12:43
@novackova Dáši, já je peču týden dopředu (andel)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie