Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Pařížský dort

0.0
Pařížský dort

Potřebné ingredience

Těsto: 6 vajec, 300g cukru, 250g polohrubé mouky, 5 lžic kakaa, prášek do pečiva, popř. mléko Krém: 2 šlehačky, 2 ledové kaštany, lžíce kakaa

Postup přípravy

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše ostatní smícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Upečeme na 170°C cca 30 minut.
Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany (další varianty: dáme rozpustit hořkou čokoládu nebo Milenu - získáme tím opět jiné chutě)). Dáme do ledničky. Druhý den vyšleháme. Dort rozřízneme, pomažeme krémem. Můžeme poklást banány nebo broskvemi. Ozdobíme podle libosti - čoko polevou, postrouhanou čokoládou nebo jako já potřít zbytkem krému + bílý krém.

rozkrojený - tento je zrovna s kompotovou broskví. Nevěřila jsem, že by se k pařížskému dortu hodily broskve, ale opravdu chuť je skvělá, celý dort se zjemní, odlehčí a dá mu opět jiný rozměr.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie