(recept
si oblíbilo 151 návštěvníků)
Jahodový dort se smetanovým krémem
Potřebné ingredience
KORPUS: 100 g krupicového cukru120 g polohrubé mouky2 lžíce vody2 vejceNÁPLŇ500 g měkkého tvarohu (dávám napůl s kysanou smetanou)500 ml smetany2 lžíce citronové šťávy200 g moučkového cukru (podle chuti méně nebo více)vanilkový cukrjahody (nejlépe čerstvé)nasekané mandle
Postup přípravy
KORPUS:
Všechny přísady na korpus smícháme, podle klasického postupu.. Vajíčka s cukrem a poté mouku s vodou
Pečeme cca 10 min.
NÁPLŇ:
tvaroh nebo zakysanou smetanu smícháme s cukry a s citonovou šťávou, ušleháme smetanu a přidáme ji do náplně.
Polovinu náplně rozetřeme na korpus. Na ni rozložíme nakrájené jahody a potřeme dalším dílem náplně (část si necháme ná vršek dortu), přiložíme druhý díl korpusu a necháme ztuhnout.
Poté sundáme formu strany potřeme zbylou náplní a obalíme nasekanými mandlemi, vršek dortu také natřeme a naklademe plátky jahod..
TIP:vršek dortu můžeme také potřít jahodovou marmeládou, stejně tak ji můžete dát pod náplň do středu dortu.. Dortu je vynikající a vhodný pro děti..
Všechny přísady na korpus smícháme, podle klasického postupu.. Vajíčka s cukrem a poté mouku s vodou
Pečeme cca 10 min.
NÁPLŇ:
tvaroh nebo zakysanou smetanu smícháme s cukry a s citonovou šťávou, ušleháme smetanu a přidáme ji do náplně.
Polovinu náplně rozetřeme na korpus. Na ni rozložíme nakrájené jahody a potřeme dalším dílem náplně (část si necháme ná vršek dortu), přiložíme druhý díl korpusu a necháme ztuhnout.
Poté sundáme formu strany potřeme zbylou náplní a obalíme nasekanými mandlemi, vršek dortu také natřeme a naklademe plátky jahod..
TIP:vršek dortu můžeme také potřít jahodovou marmeládou, stejně tak ji můžete dát pod náplň do středu dortu.. Dortu je vynikající a vhodný pro děti..
můžete si pohrát
Bude hned pryč
Tady je korpus povedenější.. ale lahůdka je to vždycky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Natka6
(upraveno)
6. 7. 2013, 14:19
Chci se zeptat, na ten korpus šleháme žloutky s cukrem a z bílků sníh?
martinato
(upraveno)
30. 6. 2012, 21:56
je v lednici, zítra bude velká ochutnávka, vše se dělalo super
Vera N
(upraveno)
11. 4. 2012, 16:29
petrar1
(upraveno)
30. 7. 2009, 20:04
byl bajecny! Udelala jsem hom muzovi k narozeninam a moc nam chutnal. Doprostred a vrchni cast jsem potrela rozmackanymi jahodami s trochou cukru. Diky za recept
Machja
(upraveno)
10. 6. 2009, 16:06
Máme jahody tak zkusím Vypadá výborně.
Truhlářství.KV
(upraveno)
10. 5. 2009, 13:45
Něco senzačního!!dělala jsem ho včera a jen se zaprášilo!! malé zůstalo z velikonoc spousty takových těch čokoládových zajíčků a pod..tak jsem něco roztopila na polevu apocintala ty jahody na vrchu ,no paráda!!
Buginnna
(upraveno)
11. 5. 2009, 22:25
@Truhlářství.KV
jsem mo ráda, že chutnal.. naše rodina ho miluje..
marti111
(upraveno)
22. 3. 2008, 14:52
Tak včera jsem pekla a musím říct jedním slovem lahůdka. Lehoučký a dětem který mi nejedí dorty moc chutnal Určitě zaředím mezi svoje TOP (Y Moc díky za rychlý a výborný recept.
Buginnna
(upraveno)
22. 3. 2008, 22:38
@marti111
to jsem mooooc ráda.. my ho taky milujeme..
septulka
(upraveno)
5. 2. 2008, 18:08
Ten vypadá užasněěěěěěě je to určo velká dobůtka.
Buginnna
(upraveno)
6. 2. 2008, 12:18
@septulka
to teda... v létě ho dělám tak dvakrát týdně pokud jsou jahody.. je hned pryč..
aero-orion
(upraveno)
5. 2. 2008, 17:59
super
Buginnna
(upraveno)
6. 2. 2008, 12:19
@aero-orion
wicht
(upraveno)
5. 2. 2008, 17:19
už se těším na léto a čerstvé jahůdky, díky za bezva tip
Buginnna
(upraveno)
6. 2. 2008, 12:19
@wicht
není zač.. je vynikajicí a úžasně osvěžující...