Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 306 návštěvníků)

Lasagne naše nejoblíbenější

0.0
Lasagne naše nejoblíbenější

Potřebné ingredience

lasagne, větší cibuli, 4 stroužky česneku, cca 400g mletého masa, 2 konzervy rajčatového protlaku (popř. kečup), sůl, pepř, 3 lžíce provensálského koření, kelímek bílého jogurtu, kelímek smetany na šlehání (nebo zakysané smetany nebo tvarohu nebo ještě jeden bílý jogurt), cca 200g strouhaného sýra

Postup přípravy

Protože naše rodiny lasagne miluje, tak jsem zkoušela spoustu receptů lasagní. Ale tento je rozhodně nejlepší. Prý mám dělat jen tento a již nemám experimentovat.
NA pánvičce na troše oleje osmažíme cibulku s česnekem. Pak přidáme mleté maso a mícháme, dokud se vše pěkně nespojí. Když je maso orestované, přidáme protlaky, osolíme a okořeníme. Podlijeme trochou vody a za občasného promíchání dusíme cca 30minut. Do hotové omáčky vmícháme jogort a smetanu a necháme ještě chvilku provařit.
Nyní již lasagne nevařím a dávám je do pekáčku suché. Dříve jsem lasagne postupně vkládala do hrnce s vroucí osolenou vodou.
Pekáček vymažeme omáčkou a pak dáme lasagne. Potřeme je omáčkou a zasypeme strouhaným sýrem (mňam je gouda). Pak opět dáme lasagne a na ně omáčku a sýr a takto pokračujeme, dokud lasagne nespotřebujeme. Většinou dělám ze dvou balení, ale tentokrát jsem dělala pouze jedno. Poslední vrstva je omáčka a na ní sýr. (Na fotce je nahoře suchá, ale má to končit omáčkou). Můžeme je poklást i mozzarelou.
Pečeme při cca 170°C dozlatova cca 30minut.

Opečeme cibulku s česnekem a pak přidáme mleté maso.

Maso pořádně orestujeme a přidáme protlak a koření.

Omáčku dusíme a nakonec přidáme bílý jogurt.

Omáčkou vymažeme pekáček

Dáme lasagne.

Na lasagne omáčku a sýr a takto vrstvy pořád střídáme (lasagne, omáčka, sýr, lasagne, omáčka sýr...)

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 19. 10. 2019, 17:06
Dobrý den,dnes jsem udělala lasagně podle Vašeho receptíku a moc jsme si pochutnali. (Y) (clamp) (jidlo) Děkuji za bezva receptík a určitě zase někdy moc ráda zopakuji. (hello) (L) (F) (Y)
mimicek 19. 5. 2019, 1:04
(Y) (Y) (Y)
Chris08 18. 3. 2016, 10:03
(Y) (Y)teda vypadají super,vyzkouším
Ivka315 2. 3. 2016, 16:10
Tak dnes jsem dělala...recept jinak jednodušší, než jsme dělali předtím, to se cení :-)..ale přeci jen zůstanu u toho, kdy jsem je předvářela..to si s tím dám raději chvilku práce navíc..ale je to fakt znát..takhle jsou o dost tužší...ale jinak chuťově dobrý, na to že oproti jiným nic pracného (clamp)
mnamnulka 18. 3. 2016, 9:41
@Ivka315 Děkuji za komentář. Mě zase víc chutnají, když se lasagne nepředvářejí. Jsou pak takové hrozně měkké a rozplizlé - to nemáme moc rádi. Ono také záleží, od jakého výrobce si lasagne koupíte. To pak je i v návodu napsáno, že se dávají nevařené a jsou opravdu vynikající (hello)
babetta 9. 6. 2015, 12:28
(Y) jedním slovem luxusní, hlavně že jsem nemusela dělat bešamel ,-).Díky
mnamnulka 10. 6. 2015, 11:32
@babetta Bešamel jsem kdysi dělala, ale moc nám nechutnal a byl pracný. Pak jsem jednou neměla čas a udělala pouze se sýrem a zjistili jsme, že jen se sýrem jsou daleko lepší - alespoň pro nás. (hello)
Ninouš 26. 5. 2015, 17:50
Díky za recept-výborný!!!! (Y)Já vždycky dělala s bešamelem,ale teď vidim,že sýr bohatě stačí. (clamp) (L)
P.A.V.L.A 31. 1. 2015, 16:31
(Y) (Y) (Y)
kouzelnice 31. 1. 2015, 14:11
Dobrý den, dělala jsem včera ovšem místo lasagní jsem použila canelloni (trubičky) a místo protlaku jsem dala plechovku loupaných rajčat. Výsledek je naprosto luxusní, (clamp) všichni jsme se olizovali, děkuji za prima receptík. (Y)
novackova 2. 5. 2014, 14:49
(Y) (Y) (Y) (F)
Cica002 2. 5. 2014, 11:57
Dobrý den, včera upečeny a byly výborné. Nejvíc se mi do lasagní osvědčila kombinace hovězího a vepřového masa 50 : 50 . Jen si nejsem jistá množstvím lasagní, manželovi chutnaly tak,že snědl 3 velké kusy :-) Takže pro naši rodinu toto množství na 2 dny absolutně nehrozí ,-) ,-) Jsou tak výborné, že příště dělám z dvojnásobné dávky (Y)
pajuna16 8. 3. 2014, 7:48
Zdravím, jaký druh masa požíváte na tento recept?
mnamnulka 13. 3. 2014, 21:23
@pajuna16 Mleté maso, které zrovna je k dospozici - někdy umelu vepřové, někdy hovězí a někdy mix... (L)
Stolfka 7. 3. 2014, 14:57
Byl to můj první pokus o lasagne. I po krátkém povaření mi přijdou dost suché. Ale chuťově je to dobré, dětem chutnalo, tak ještě uvidíme, co na to řekne největší kritik - manžel. Množství je pro nás na dva dny. Tak příště asi poloviční dávka bude stačit.
kvítečko 14. 2. 2014, 16:22
(Y)
laskonka333 3. 1. 2014, 10:35
(Y)
nanysek 3. 1. 2014, 8:10
Včera jsem je pekla, jsou výborné (pl)
saphere 2. 1. 2014, 10:51
Zdravím, pro kolik to je prosím cca osob? Děkuji
mnamnulka 12. 2. 2014, 20:19
@saphere Já z toho dělám 9kousků. Dospělí s velkým hladem sní i dva kousky. (hello)
Eerinka 22. 12. 2013, 19:43
Opravdu luxusní lasagne, dnes jsem dělala a pekáč je pryč (clamp) :-) :-) nejlepší (Y)
katavo 30. 10. 2013, 11:50
Jsou výborné, poslala jsem recept všem kamarádkám :-)...Jen se připojuji k jednomu komentáři, že na vrchní vrstvu plátu těsta dám ještě tu "majdu" a pak až sýr....A dělám si těsto sama, vyjde to levně, je to rychlé a skvělé, ihned měkké :stačí ze 3 vajec těsto jako na nudle, vyjde to dokonale na myslím 5 nebo 6 vrstev (chtěla jsem vlastně spočítat, ale byly tak rychle snězeny, že nemám vzorek :-))...Děkuji za recept, úžasné :-) :-) |:o)
popie 14. 9. 2013, 8:03
Jsou skvělé!! Nedělám už jiné (clamp)
kristyte 7. 5. 2013, 17:38
(Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie