(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Vepřová játra s čočkou
Potřebné ingredience
250 g čočky,500g vepř.jater,50g anglické slaniny,2 č.papriky.1 cibule,2 lžíce kečupu.1lžíce čerstvého tymiánu (nebo 1 lžička sušeného).špetka cukru.2lžíce másla.sůl a pepř. (Já dávám vše od oka, kolik je strávníků, tak podle toho dávám ingrediencí)
Postup přípravy
Čočku uvaříme do měkka,scedíme a ochutíme kečupem,špetkou cukru,tymiánem,osolíme a opepříme.
Na nudličky nakrájenou sleninu zpěníme na pánvi a když pustí trochu tuku,přidáme plátky jater a společně osmahneme.Když se játra pěkně opečou,osolíme je a opepříme.
Na masle v druhé panvi osmahneme drobně nakrájenou cibuli společně s nudličkami papriky.
Na talíř dáme čočku na ni plátky jater s osmaženou slaninou a nakonec osmaženou papriku.
Na nudličky nakrájenou sleninu zpěníme na pánvi a když pustí trochu tuku,přidáme plátky jater a společně osmahneme.Když se játra pěkně opečou,osolíme je a opepříme.
Na masle v druhé panvi osmahneme drobně nakrájenou cibuli společně s nudličkami papriky.
Na talíř dáme čočku na ni plátky jater s osmaženou slaninou a nakonec osmaženou papriku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
moncaull
(upraveno)
16. 12. 2012, 10:37
zní to zajímavě právě skouším