Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Hruškový koláč s mandlemi

0.0
Hruškový koláč s mandlemi

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky, 6 lžíc cukru krupice, 160 g chlazeného másla, 3-4 lžíce studené vody, Náplň: 4 zralé hrušky, 1 lžíce citronové šťávy, 6 lžíc cukru krupice, 250 g Mascarpone, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 50-100 g mandlových lupínků¨ MASCARPONE JSEM NAHRADILA TVAROHEM S 1 KYSANOU SMETANOU ZDROJ: http://www.srecepty.cz/recept/hruskovy-paj-podle-apetitu

Postup přípravy

Ingredience na těsto, kromě vody zpracujeme v míse na drobenku. Poté přilijeme vodu a rychle do těsta zapracujeme. Vytvoříme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice uležet.
Koláčovou formu vymažeme máslem a dáme stranou. Zchlazené těsto vyjmeme z lednice a na hrubém struhadle si jej nastrouháme rovnoměrně do formy. Poté těsto přitlačíme na dně, i po okrajích a dáme do rozehřáte trouby na 180°C péct asi na 25 minut.
Mezitím co se nám těsto předpíká, oloupeme a rozpůlíme si hrušky. Oddělíme jadřince. Hrušky si můžeme ozdobně naříznout. Poté je vložíme do mísy, zalijeme citronovou šťávou a zasypeme 1 lžící cukru. Promícháme.
V další míse si smícháme 4 lžíce cukru, vejce, mascarpone a hladkou mouku. Vyšleháme do jemného krému, který nalijeme na předpečený a vychladlý koláč. Na něj naaranžujeme hrušky, posypeme mandlovými lupínkami a cukrem.
Dopékáme 40-45 minut při 180°C.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie