Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 574 návštěvníků)

DOMÁCÍ SUŠENKY Z ROHLÍKŮ ....VYZKOUŠEJTE :)

5.0
DOMÁCÍ SUŠENKY Z ROHLÍKŮ ....VYZKOUŠEJTE  :)

Potřebné ingredience

co budete potřebovat? 3 rohlíky (můžou být starší) 10 dkg cukru moučka, 15 dkg másla, 15 dkg oříšků (vlašské, lískové nebo mandle..podle toho co doma máte), 2 vejce.

Postup přípravy

rohlíky nakrájíme na maličké kostky, přidáme zcela rozpuštěné máslo, žloutky a ostatní ingredience..nakonec přidáme našlehaný sníh..promícháme, lžící děláme na pekáč libovolně velké hrudky a pečeme cca 10 min. Až budou mírně narůžovělé vyjmeme..budou měkké, ale po vychladnutí ztvrdnou a jsou opravdu výtečné..chutnaj jako kokosky :), můžete dát nějaký čokoládový toping nebo do směsi přidat kakao....prostě podle toho co máte rádi :-)
Lze je udělat i na slano, stím že už tam nepřidáte cukr a místo oříšků tam dát třeba nivu, eidam nebo na kostičky slaninu :)Je to opravdu rychlé,dobré a výrobní cena nula nula nic :), z této dávky vytvoříte tak 40 sušenek...určitě zkuste, budete překvapeni :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sobinka 11. 2. 2017, 15:13
vyzkoušeno, (Y) (Y) jsou výborné |:o)
lenunada 27. 12. 2015, 13:41
Dobrý den, díky za recept, dnes jsem zkoušela slané s nivou a kouskem klobásy....vynikající a hlavně rychlovka (Y) (Y) (F)
malmar 16. 12. 2015, 20:28
Děkuji,vyzkouším (Y) (Y) |:o)
marpla 14. 12. 2015, 19:54
Tak mám za sebou slanou verzi a jsou super (Y) (Y) (Y) všem moc chutnalo (Y) (Y) (Y)
JanaSku 13. 12. 2015, 18:55
Nedovedla jsem si představit, jak to bude chutnat.....ale byly naprosto boží (Y) Měli jsme sladkou verzi. Před vánocemi zkusím vytvořit menší verze a dát je k cukroví. Opravdu skvělý, rychlý a levný recept - díky za zveřejnění a obohacení našeho mlsného jazýčka (F)
ifasi 5. 12. 2015, 19:57
Naprosto dokonalá MŇAMKA (clamp) (clamp) (clamp) Před 20 minutami dopečeno, před 10 minutami dojezeno :-) :-) :-) :-) Dnes byly na sladko - rohlíky , ořechy, kandované ovoce....
hantonie 4. 12. 2015, 18:24
právě dopečeno na slano, kromě cukru jsem tam dala všechno , co je v receptu i ořechy, přidala jsem nastrouhanou nivu a ještě paprikovou klobásku. Doufám, že večer v hospůdce u (B) bude chutnat. Dík za fajn a jednoduchý recept, je to zase něco jiného Petra (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
loca 3. 12. 2015, 10:01
Toto je staré známé cukroví u nás známé jako "Chrousti", protože pěkně chroupají, jen rohlíky používáme sladké, ne obyčejné a jen sníh, bez žloutků. Zapomněla jsem si je dát na letošní seznam, napravím :-).
Martitina 3. 12. 2015, 9:12
A jak pěkně vypadají ,-)... ty budou určitě ozdobou každého vánočně prostřeného stolu (smich) Fakt jsem si myslela, že to je fór z Vokouna, ale množství pochvalných komentářů mě kapku znejistělo :^)
žingi 5. 12. 2015, 20:05
@Martitina taky jsem si myslela,no ale jsou takové,co to teda zkusí,takže nebojte,na každém ván.stole toto nebude ,-)
sieta 3. 12. 2015, 9:48
@Martitina (smich)
srneckova 3. 12. 2015, 9:03
to musím vyzkoušet (Y) (Y) (Y) (Y)
marky18 3. 12. 2015, 0:22
(Y) (clamp)
lonik 13. 3. 2015, 6:34
Vyzkousím (Y)
Magelová 28. 1. 2015, 13:00
Dělám každou neděli na slano a nestačí ani vychladnout,jsou výborné i ke kuřeti místo nádivky.
Hojerka 27. 1. 2015, 19:08
Přidala jsem ještě kakao a jsou naprosto luxusní (Y) (Y) (Y)
vaanilla 3. 1. 2015, 11:02
Susenky jsou vyborne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) delaly jsme nasladko, mala se oblizuje az za usima a pta se kdy je udelame zase (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
tetakniha 19. 7. 2014, 10:23
To musím vyzkoušet, zajímavý nápad
pv74 17. 7. 2014, 20:59
Jak dlouho vydrží čerstvé, chtěla bych je upéct na oslavu. díky za odpověď, vypadají opravdu lákavě. (Y)
backa 19. 7. 2014, 8:50
@pv74 Taky už mám vyzkoušené,jsou vynikající,ale nejlíp nám chutnaly slané a čerstvé jsou perfektní. (Y)
Paluna 17. 7. 2014, 22:50
@pv74 Jestli nevadí, že odpovím já - už jsem je dělala několikrát a jsou nejen výborné, ale i je moc dobré to, že je můžete udělat jako čerstvé či odleželé (jak slanou verzi i sladkou). Slané jsou opravdu dobré i po 3 dnech a sladké jsem měla i týden (raději v lednici v létě) a byly snad ještě lepší než čerstvé - proležely se a byly (pl) (pl) (pl)
pv74 19. 7. 2014, 7:51
@Paluna Pavli, děkuji za váš cenný postřeh (clamp) :-). Dnes je udělám na zkoušku a snad se hned nesní, abych viděla, jestli vydrží ,-). Díky a krásný (child1)den, Vlaďka
babkamt 9. 7. 2014, 7:32
(Y) (Y) (Y) (Y)
Vojtula 9. 7. 2014, 0:16
taky vyzkouším (Y)
kuliznas 1. 6. 2014, 21:23
Dnes jsem musela vyzkoušet váš recept :) a musím říct že jsem tomu moc nedávala...ale musím moc pochválit je to opravdu výborné :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie