Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

Vepřová tyrolská játra-děkuji Norfáně

0.0
Vepřová tyrolská játra-děkuji Norfáně

Potřebné ingredience

Suroviny: 1kg jater 2 mrkve 1 petržel 1/2 celeru 1 cibule 2pl sádla 200ml mléka 1-1,5l vývaru mletý pepř sůl 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy 1/2kl tymiánu 2pl hladké mouky 2pl zakysané smetany šťáva z půlky menšího citronu

Postup přípravy

Postup
Játra si očistíme odblaníme, posypeme pepřem a necháme v chladu odležet.
Cibulku si očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Kořenovou zeleninu očistíme, opereme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Do hrnce si dáme rozpustit sádlo, na sádle opečeme ze všech stran játra, vyjmeme a necháme stranou.
Po játrech vložíme do hrnce nakrájenou cibulku, krátce osmahneme. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme 8-10minut. Ke kořenové zelenině přidáme játra, zalejeme vývarem, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Dusíme pod poklicí do měkka.
Dáme hrnec z plotny, játra vyjmeme a necháme na teple.
Koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Dáme vařit na plotnu.
Mouku rozmícháme v mléce, přilejeme do vroucí omáčky za stálého míchání, osolíme a vaříme za občasného míchání 20 minut. Odstavíme a přimícháme 2pl zakysané smetany a šťávu z citronu.
Játra nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.
Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mia 5 10. 11. 2018, 14:08
(Y) (Y) (F)
krišon 10. 11. 2018, 13:23
Vynikající i bez mouky, omáčka fantastická (F)
patlamatla 7. 4. 2014, 12:27
Díky za receptík je fakt luxusní. (Y) (Y) (clamp) (flower)
nekup to 11. 1. 2014, 20:22
To vypadá zajímavě, určitě zkusím (F)
laskonka333 20. 4. 2013, 13:31
veru dala by som si (clamp)
vikina75 20. 4. 2013, 11:39
Právě jsem dovařila, omáčka je luxusní, dělala jsem s rýží, díky za recept (L)
mirka3333 13. 1. 2013, 11:20
Vyzkoušela jsem tento recept a musím říci,že užasné.Bála jsem se jestli se mi vše podaří ale povedlo se a draha polovička si mlaskal jak je to dobré :-). (Y) (clamp)
Arěv52 20. 12. 2012, 19:08
(clamp) (I) (pl) Zítra vyzkouším, přemýšlela jsem jak ty játra mám zítra udělat a už nyní vím. Děkuji moc za nápad.
honina 20. 12. 2012, 19:04
Toto jsem jedla kdysi ve škole a byla to obří dobrota. určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie