Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Bramborové pirožky

0.0
Bramborové pirožky

Potřebné ingredience

400g vařených oloupaných brambor, 250g polohrubé mouky, 100g másla, 300g uzeného kuřecího masa (klidně i obyčejný gothaj), sůl, kmín, 1-2 bílky na potření

Postup přípravy

Brambory nastrouháme, přidáme sůl, mouku, máslo a vypracujeme těsto, které vyválíme na asi 4 mm silný plát. Vykrajujeme čtverce 10x10 cm, do středu dáme umleté nebo na jemno nakrájené kuřecí maso a přehneme do trojúhelníku. Pirohy potřeme bílkem, okmínujeme a pečeme asi 20 minut dozlatova ve vyhřáté troubě na 200°C.
Přeji dobrou chuť! Pirohy jsou dobré i studené.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 20. 9. 2016, 9:02
(Y)
nese v lese 17. 1. 2014, 9:03
Teď ráno jsem upekla a jsou výborný, jen jsem dala náplň uzené nadrobno nakrájené maso. Mňam (clamp)
Ziza82 23. 1. 2014, 19:16
@nese v lese To jsem moc ráda! (L)
novackova 17. 1. 2014, 7:07
(Y) (Y) (Y) (F)
Ziza82 23. 1. 2014, 19:16
@novackova (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie