Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 125 návštěvníků)

LIKÉROVÉ ŠPIČKY mini+ postup

5.0
LIKÉROVÉ ŠPIČKY mini+ postup

Potřebné ingredience

Tak jsem je taky musela vyzkoušet,jsou výborný. NA SVAŘENÍ :200 gr cukr krupice,60 gr sojová mouka(odtučněná,hladká),30 gr kakao,300 ml vody NA KRÉM :15 dkg čokoláda na vaření,30 dkg Omegy NÁPLŇ : 300 ml vaječného koňaku, 2 lžíce sušeného mléka,nebo šlehačky v prášku NA POLITÍ :200 gr čokoláda na vaření,100 gr tuk Omega Ale hlavně potřebujete speciální špičku do sáčku,kterou se špičky stříkají. Jo a ještě dětské piškoty- z téhle dávky jich bylo 60-jsou malé.

Postup přípravy

Cukr+kakao+sojová mouka+voda se svaří,necháme projít varem.Vypneme,nalámeme čokoládu na vaření,dobře promícháme.Necháme vystydnout.Zašleháme změklou Omegu a vše dobře vyšleháme.Nastříkáme na piškoty,ale část krému si necháme stranou na uzavírání.
Naplníme vaječným likérem který jsme zahustily suš.mlékem nebo smetanou.
Uzavřeme zbytkem krému,který dáme do jiného sáčku s řezanou špičkou.Dáme do chladu ztuhnout.
Nakonec máčíme v čokopolevě,máčíme ve vysoké vrstvě čokolády -Já máčím v kelímku od jogurtu,necháme dobře okapat,aby nám poleva nestékala.

Suroviny na krém

cukr,soj.mouka,kakao,voda svařeno

...do horké hmoty nalámat čoko na vaření...

..dobře rozmíchat...

..nechat dobře vychladnout....

...vyšleháno se změklou Omegou...

..nastříkáme na dětské piškoty...

suroviny ny náplň...a na polití(namáčení)

..náplň nalejeme do igelitového sáčku,a uděláme malou dírku...

..naplníme vaječňákem a uzavřeme zbytkem krému..necháme ztuhnout.. máčíme v čokopolevě

speciální špička - velikost 20/14 je to ta nejmenší

ta dírka na špičce musí koukat z plnícího sáčku

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

srneckova 20. 2. 2016, 14:47
(Y) (Y) (Y) (Y)
venda kudelova 20. 2. 2016, 9:39
Soňi máte je nádherné (Y) já zrovna včera dělala z kupované směsi a všechny jsem vyhodila :-@ když už po nastříkání drželi,tak jak jsem nalila likér tak všechny lehly a nebylo z toho nic :-@ jestli ještě někdy do toho půjdu tak zkusím ty Vaše ,-) Jde nahradit něčím jiným ta sojová mouka děkuji Vendula (hello)
olca1980 22. 1. 2016, 21:00
Jsou krásný, ale mám problém s tím ztuženým tukem
JASTINKA 22. 1. 2016, 17:25
Dobrý večer Soni....dneska jsem vyzkoušela a musím říct že jsou fakt luxusní |:o) (L)Lucka
ssonda 22. 1. 2016, 19:31
@JASTINKA (Y) (Y) (Y)
andreamic 24. 6. 2015, 13:03
(Y)
Oliva313 23. 6. 2015, 22:45
......jůůů (Y) (Y) (Y),hned bych si dala (*) |:o) (F)mňam,mňam (C)
hantonie 21. 2. 2015, 22:16
sice pozdě, ale přece, snad to pomůže ostatním.... hmota/ sypká/ na špičky se jmenuje Bolero, stojí 1 kg 92 kč a kupuji nawww.dekordort.cz. Máte tam i návod, jak s hmotou pracovat. Špičkám zdar :-) :-)
ssonda 23. 6. 2015, 19:38
@hantonie No, výroba po domácku,přijde daleko levněji :-)
zozanka 21. 2. 2015, 12:01
Dobry den, mam takovy dotaz, stalo se nekomu z Vas, ze by se Vam ten krem zdrcnul? Ja jsem umelec :) Co s tim, kdyz se to zdrcne, jde to jeste nejak zachranit? Diky Magda
kopretina123 21. 2. 2015, 13:05
@zozanka Nahřát nad párou a šlehat, případně přidat trochu tuku. Ať se zadaří.
ssonda 21. 2. 2015, 19:57
@kopretina123 (Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 17. 11. 2014, 10:29
(Y) (Y) (Y)
hantonie 20. 5. 2014, 23:44
Máte je nádherné (clamp) (clamp) (clamp)- Já jsem na internetu si koupila už hotovou hmotu na špičky, je super a není ani moc drahá.
nelly2 17. 11. 2014, 13:38
@hantonie Prosim kde se da koupit?
ssonda 17. 11. 2014, 9:45
@hantonie (Y)
Paluna 20. 5. 2014, 22:48
(Y) (Y)
sanassa 29. 7. 2013, 9:59
parádní..sbíhají se mi sliny.... (Y) (Y)
tyleka 29. 5. 2013, 12:12
Mám neuvěřitelnou zkušenost - v neděli jsem hledala recept na špičky pro svůj první pokus. Našla jsem tento a potom na stránkách Dortyodmamy úplně stejný, jenom v třetinovém množství. Tak jsem to udělala, povedlo se, byla jsem nadšená, všechno drželo, chutnalo. Dnes jsem si teprve znovu přečetla, že tamta autorka k čokoládovému krému zašlehá druhý den ještě kostku tuku na pečení! (Měla tuhle informaci až v textu, nenapsala ho do surovin, já porovnávala jenom množství.) Takže tomuhle receptu možná chybí čtvrt kila tuku, nebo tamtomu přebývá, a přesto se to vždycky povede, všichni jsou nadšení, olizují se a tleskají. A to je dobře. Nesmíme dbát na detaily...
jeremy 8. 5. 2013, 11:58
(clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic)jéžiši, Soničko, Vy mi děláte chutě, já miluju špičky, škoda, že nemám tu špičku, hned bych se do nich pustila (Y) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
ssonda 8. 5. 2013, 15:16
@jeremy (L) (L) (L)
Digklariska 9. 4. 2013, 17:03
Chtěla bych se zeptat jestli můžu použít sojovou mouku plnotučnou, jinou totiž u nás neměli. Děkuju :-$
DANINEC 28. 3. 2013, 13:58
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) jdu koupit špičku a dám se do toho !
berzyna 27. 3. 2013, 16:24
děkuji za skvělý a jednoduchý recept, hotovo-snězeno ,-), vyzkoušeno z hladké mouky a jsou super!!, teď jsem si koupila i tu sójovou, tak uvidím jaké to bude.. (velikonoce11) (hello) Katka
ssonda 28. 3. 2013, 17:22
@berzyna :-oZ normální hladké mouky ?? (Y) (Y) (Y)
milsarka 30. 3. 2013, 7:12
@ssonda (Y) (Y)taky dělám z normální hladké.a jsou (Y) (Y)
ssonda 30. 3. 2013, 18:30
@milsarka (Y) (Y) (Y) (Y)
JanaPas 25. 3. 2013, 20:07
Ještě jsem se chtěla zeptat, některá špička je dlouhá a některá kratší. Je to tím, jak vysoko to stříkáte ? Nebo u té "formičky" je velikost nějak daná ?
ssonda 26. 3. 2013, 18:22
@JanaPas Je to tím jak vysoké je nastříkám,je to přece špička (nástavec)do cukr.sáčku .Velikost nástavce udává průměr likérové špičky.
gumidekmomo 25. 3. 2013, 18:48
su krasne a urcite aj chutne ale chcem sa spytat da sa ta sojova muka nahradit niecim inym?
ssonda 25. 3. 2013, 19:16
@gumidekmomo Nevím,v receptu byla sojová,tak jsem dala sojovou.
gumidekmomo 26. 3. 2013, 7:50
@ssonda a neni tam citit tu muku ?
spero 20. 3. 2013, 22:22
Nádherné. (clamp) (clamp)Ty se na nás přímo smějí. Hned bych si jednu dala. (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie