(recept
si oblíbilo 199 návštěvníků)
Sladká rýže s jablky
Potřebné ingredience
1 litr mléka, 3 lžíce krystal. cukru, 2 špetky soli, hrnek rýže (můžeme použít i vysypané 2 varné sáčky), 1/3 HERY, miska jablek (asi 8 ks) nakrájené na kostky, ..... nakonec skořice s ml. cukrem na posypání hotového jídla
Postup přípravy
Ohřít litr mléka v nádobě na sporáku (já to dělám ve skleněné nádobě o objemu cca 3,7 litru - viz. obrázkový postup), přidáme 3 lžíce krystalu a 2 špetky soli. Uvedeme do varu a přidáme hrnek rýže, občas promíchat, za 5 minut přidáme heru, za 3 minuty misku jablek, nechám eještě 3 minuty vařit a dáme do rozpálené trouby na 250 stupňů, na 25 - 30 minut. Pozor - rošt dáme na nejnižší pozici. Peču nepřikryté.
Na plotně ohřejeme litr mléka se 3 lžícemi cukru a 2 špetkami soli
Při varu přidáme hrnek oprané rýže (nebo 2 varné sáčky). Občas promícháme.
Za 5 minut dáme 1/3 HERY
a za další 3 minuty vysypeme misku jablek
Povaříme ještě 3 minutky a dáme zapéct do trouby na 250 stupňů, rošt dáme dolů, pečeme 25-30 minut.
toto jsou všechny suroviny
a toto je výsledek. Ještě můžeme posypat skořící s cukrem. Přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
patenka76
(upraveno)
4. 12. 2015, 14:44
podkosacka
(upraveno)
13. 4. 2014, 19:42
oliverbrok
(upraveno)
5. 9. 2013, 10:46
Stolfka
(upraveno)
5. 12. 2012, 12:58
Od té doby, co jsem tento recept objevila už jiný nedělám. Jednoduché na přípravu a moc dobré. Sice to není klasika, ale to nevadí.
roxule
(upraveno)
20. 2. 2012, 18:48
lidare
(upraveno)
26. 10. 2011, 12:36
tak a toto udělám,už mám na to chuť,bezva tip,díky
PavlínaSt
(upraveno)
26. 10. 2011, 11:59
Právě jsem vytáhla z trouby tuto dobrotu. Je to jednoduchý recept a rýže je přitom tak výýýýborná. Skořici jsem dala přímo dovnitř, protože ji miluju. Nemám ráda vysušenou rýži. Tato je ale fakt vláčná. Děkuji za super recept.
gabicho
(upraveno)
17. 9. 2011, 12:10
Jednoduché, rychlé a moc dobré, všem moc chutnalo a to dokonce i mě, rýži na sladko nemusím. S tou skořicí na posypání to nemělo chybu.
Zrušený účet
(upraveno)
31. 7. 2011, 11:57
Vždy jsem dělala sladkou rýži spíš od oka a pořád se snažila trefit. Díky vašemu receptu se mi povedla. Dávám ještě do rýže při vaření 2 žloutky a nahoru před pečením ušlehaný sníh ze dvou bílků
Žany
(upraveno)
6. 11. 2010, 10:26
výborný recept,užasné,moc dobré.Dokonce to jedla i dcera,která od malička nejí sladké jídlo.Díky moc Žaneta
lakak
(upraveno)
28. 10. 2010, 21:14
Opravdu super recept moc jsme si pochutnali
Matýsek.
(upraveno)
6. 6. 2010, 12:20
Ahojda všem kuchařinkám receptík je fakt výborný
zdenka54
(upraveno)
18. 2. 2010, 19:54
Tak jsem vyzkoušela několikero různých receptů,i v domácí pekárně,ale ta Vaše,Marcelko,je prostě NEJLEPŠI
marcelakr
(upraveno)
19. 2. 2010, 8:34
@zdenka54
Zdeni, díky.
Nicoll123
(upraveno)
18. 2. 2010, 16:13
No pěkně děkuji, udělala jsem si dnes tuto rýži, a už si dávám druhý talíř, takže shozená kila papa :D Opravdu mooooooc dobrééé.
marcelakr
(upraveno)
18. 2. 2010, 19:34
@Nicoll123
moc se omlouvám
Jitule64
(upraveno)
25. 1. 2010, 23:15
Už dlouho se na něj chystám. Manžel ho nemusí, já ho miluju...písnu, jak to dopadlo.
Liduška
(upraveno)
10. 1. 2010, 14:07
Marcelko výýýýýýýýýtečný receptík včera jsem dělala a děti se mohli utlouct Lída
marcelakr
(upraveno)
10. 1. 2010, 20:41
@Liduška
Jsem ráda, že dětičkám chutnalo !!!!!
zumik
(upraveno)
30. 10. 2009, 23:55
Marcelko, zkoušela jsem několik receptů zde na MMB,ale nikdy jsem neuvařila nic podruhé . Váš recept jsem dělala už třikrát ,moooooc mi chutná a taky .Otázkou je,co moje VÁHA . Hezký večer
marcelakr
(upraveno)
31. 10. 2009, 21:59
@zumik
Zuzi, moc děkuji.
Dana 00
(upraveno)
13. 5. 2009, 10:56
Právě jsem dodělala podle Vašeho receptu sladkou rýži, dala jsem do ní hrušky a je opravdu moc dobrá I když se mi kdysi dávno sladká rýže zprotivila ve školní jídelě , ta Vaše mi chutná
marcelakr
(upraveno)
13. 5. 2009, 18:44
@Dana 00
Danuško, tak to jsem moc ráda.
lumka
(upraveno)
15. 3. 2009, 19:40
Jo tak to je SUPER dlouho přemýšlím jak to udělat,abych neměla rýži připálenou když jsem ji napřed vařila,díky za perfektní tip,brzy udělám
Veronika N.
(upraveno)
15. 3. 2009, 15:51
Před chvilkou jsem vytáhla z trouby vaší úžasnou sladkou rýži a už ujídám. Udělala jsem z poloviny dávky, vše se krásně povedlo, akorát mi nejde tak krásně krájet jako vám ( uplně se mi to na talíři rozpadlo, což teda vůbec nevadí, je jinak výtečná!! Příště zkusím přidat meruňky!!!
marcelakr
(upraveno)
15. 3. 2009, 17:40
@Veronika N.
Verčo, já ji většinou takto nekrájím, ale nechtěla jsem , aby to na fotce vypadalo blbě. Prostě to nakydám na talíř a je to. A krájet jde lépe až když je déle venku - ona je totiž hodně šťavnatá a tak to nedrží zcela pohromadě.
Veronika N.
(upraveno)
15. 3. 2009, 19:34
@marcelakr
Druhá porce už krásně šla, přesně jak říkáte )Je opravdu výtečná, není vůbec vysušená, prostě mňamka!! Máte zkušenosti se sněhem z bílků, který se dává někdy nahoru při pečení?? Někde jsem o tom zaslechla, ale nemám žádé zkušenosti s tím, ani nevím jestli je pak lepší....
marcelakr
(upraveno)
13. 5. 2009, 18:45
@Veronika N.
omyl
Dana 00
(upraveno)
13. 5. 2009, 11:04
@Veronika N.
Ten sníh dělává moje tchyně na jablečný koláč - dáme svařit vodu s cukrem, ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání pomalu přiléváme cukrovou vodu. Má to konzisteci asi jako náplnˇ do indiánků. Dáme nahoru a chvíli zapečeme. Naši to milují, já nee
marcelakr
(upraveno)
16. 3. 2009, 13:46
@Veronika N.
tak s tím sněhem neporadím, nikdy jsem to tak nedělala a ani neslyšela a jsem ráda, že Vám rýže chutná