(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
LETNÍ LIMETKOVÝ KOLÁČ - osvěžující sladko-kyselá chuť bez lepku a bez laktózy do dortové formy
Potřebné ingredience
KORPUS: 250g bezlepkových nejlépe máslových sušenek(dám ty, co mám doma viz.foto) a cca.80g másla NÁPLŇ: 150g másla, 130g třtinového cukru, 4 limetky(nejlépe s chemicky neošetřenou kůrou), 5 žloutků+1-2 celé vejce(podle velikosti a podle toho, kolik jich zrovna mám doma:-) VRCHNÍ VRSTVA: 5 bílků a 75g bílého cukru krystal
Postup přípravy
V kuchyňském robotu rozdrtit sušenky, rozehřát máslo a smíchat se sušenkovou drtí(pokud nemáte máslové sušenky, ale nějaké sušší, tak přidat víc másla), směs nasypat a dobře upěchovat do dortové formy vystlané peč.papírem.
V hrnci rozpustit máslo s třtinovým cukrem, přilít rozšlehané žloutky, šťávu a kůru z limetek a za stálého míchání na mírném plameni počkat až zkoustne(je to opravdu chvilička), nalít na sušenkovou drť a péct 20 minut na cca.170 stupňů(podle typu trouby samozřejmě)
Ušlehat bílky s cukrem, nanést na koláč a zapékat(cca.200 stupňů) dokud nebude povrch zlatý, koláč podávat vychlazený.
Omlouvám se za tu nahlodanou titulní fotku, ale než jsem ho stihla pořádně vyfotit, tak zmizel:-)
Holky, kdo má BZL dietu, mrkněte v mých receptech i na bábovku, je opravdu luxusní,o)
V hrnci rozpustit máslo s třtinovým cukrem, přilít rozšlehané žloutky, šťávu a kůru z limetek a za stálého míchání na mírném plameni počkat až zkoustne(je to opravdu chvilička), nalít na sušenkovou drť a péct 20 minut na cca.170 stupňů(podle typu trouby samozřejmě)
Ušlehat bílky s cukrem, nanést na koláč a zapékat(cca.200 stupňů) dokud nebude povrch zlatý, koláč podávat vychlazený.
Omlouvám se za tu nahlodanou titulní fotku, ale než jsem ho stihla pořádně vyfotit, tak zmizel:-)
Holky, kdo má BZL dietu, mrkněte v mých receptech i na bábovku, je opravdu luxusní,o)
Jakékoliv sušenky-lze použít normální i bezlepkové-podle toho, kdo přijde na návštěvu:-)
Rozdrcené sušenky smíchané s rozpuštěným máslem
Upěchovat drť do dortové formy
Uvařená limetkovo-vajíčková směs
Po 20-ti minutách pečení
Rovnoměrně naneseme sníh
Zapéct sníh, vychladit a pak už si jen vychutnávat osvěžující kombinaci chutí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hanazik
(upraveno)
14. 8. 2013, 13:19
Dobrý den, vypadá báječně, máme bezlepkovou a bezlaktózovou dietu, takže jsem ho chtěla zkusit, ale v másle přece laktóza je - nebo se pletu? Každopádně moc děkuji za recept, pro ty kdo má jen bezlepkovou dietu je úplně super, hned bych si taky dala!
Lucie dvojčatová
(upraveno)
15. 8. 2013, 15:10
@hanazik
Dobrý den Hani, ti, co jsou na bezlaktózové dietě použijí bezlaktózové máslo(prodává Interspar, Globus apod..), pokud se u vás neprodávají, nahraďte např.Herou, dobrou chuť
druna
(upraveno)
31. 7. 2013, 19:10
hheellaa
(upraveno)
31. 7. 2013, 16:14
cokoliv s limetkou nebo citronem můžu koláč určitě vyzkouším
Jitta9
(upraveno)
31. 7. 2013, 12:06
asi vyzkouším. Vypadá to jednoduše a efektně
GREPIK
(upraveno)
31. 7. 2013, 11:36
to vypadá super
Lucie dvojčatová
(upraveno)
31. 7. 2013, 11:43
@GREPIK
I chutná Andrejko a je to poměrně rychlé a jednoduché na to, že jsou tam 3 vrstvy
laskonka333
(upraveno)
31. 7. 2013, 10:15