Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

MOJITO

0.0
MOJITO

Potřebné ingredience

Na skvěle chutnající Mojito budete potřebovat:
4cl bílého rumu (pokud možno kubánského)
1 polévkovou lžíci sirupu na Margaritu, případně Rapadury nebo třtinového cukru
lístky čerstvé máty
šťávu z menší limety, případně nakrájená limetková kolečka
vychlazenou sodu
ledovou tříšť či kostky ledu

Postup přípravy

Do připravené sklenice nasypejte lžíci Rapadury (sirupu na Margaritu nebo třtinového cukru), vymačkejte limetu a promíchejte. Přidejte požmoulané lístky máty a promačkejte spolu s rozpuštěnou směsí ve sklenici. Přidejte ledovou tříšť nebo kostky ledu (téměř po okraj sklenice), přidejte bílý rum a dolijte sklenici sodou.
Takto připravené Mojito je osvěžující a silné. Ingredience na drink Mojito jsou snadno dostupné. Je-li Mojito váš oblíbený drink, nic vám nebrání připravit si jej téměř kdykoli.

Recept na Mojito - zdobení

Drink Mojito připravujte do namražené vyšší sklenice. Přidejte brčko, popřípadě plátek limety na okraj sklenice a vynikající Mojito je připraveno ke konzumaci. Ať vám chutná...

..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 27. 3. 2020, 22:52
(Y)
kekina 10. 9. 2006, 21:47
To vypada super Silvi , musim vyzkouset (Y) Muj chlap mi delava Capiriniu, taky se do toho dava ledova trist, limety a cukr, nam nam (D)
basetka 10. 9. 2006, 21:34
Prosím, kde v obchodě najdu Rapaduru nebo sirup na Margaritu? :^) Když vyrazím do hypermarketu, tak abych si neuběhala nohy :-D Nasměrujte mě, prosím *-) Díky :-)
saba 11. 9. 2006, 9:33
@basetka Já dávám MONIN sirup.Je přímo na mojito. Dá se koupit v každém velkém supermarketu.Ještě dávám limetku ne jen šťávu,ale na kostičky nakrájenou,aby tam byla i chuť té kůry.Dělali jsme si ho celé léto (Y) ;-) super osvěžující. :-D
Lucern 11. 9. 2006, 20:06
@saba Ja kupuju do Mojita trtinovy cukr z Mauriziusu, maji ho i v Kauflandu normalne mezi cukrem, 500g za cca 40 Kč. Do sklenice nasypu asi lzicku cukru hodim par listku maty a ty trosku utlucu koncem varecky...kvuli aroma, limetkou nesetrit. Do jedné sklenice vzdy vymackam pul limetky a druhou pulku nakrajim - nahrubo, zbytek z vymackane pulky taky nakrajim a prihodim... je to mnamka a v horkem letu neni nic lepsiho...a verze pro ridice, bez rumu je taky super!!!! (D) (D) (D) (Y) (Y) (Y) ...jo a nekde jsem cetla ze spravne se k mojitu podavaji navic listky maty, ktere by se mely pri popijeni po kouscich prezvykovat :-) ledova trist se mi letos neosvedcila, bylo preci jen prilis horko, az nam dosly sacky na led a vznikl novy recept na led ..do obyc mikrotenoveho sacku nalit vodu, zmrazit , zabalit do uterky a rozbit palickou na maso...omlouvam se za nekonecny prispevek, jen me to mojito letos nejak chytlo :-)
basetka 24. 9. 2006, 19:15
@Lucern Holky, všem díky ;-) Už popíjím a jsem si jistá, že ani v zimě nepřestanu :-D :-D :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie