Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Řízky úplně jinak

0.0
Řízky úplně jinak

Potřebné ingredience

Vepřové řízky, strouhanka, vejce - dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, polovina másla

Postup přípravy

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).

Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Uvidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli.....
Výborné s bramborovou kaší.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

haskova 22. 12. 2013, 19:48
Mam dotaz 1/4 se rovna pulce kostky?
Lovečanda 12. 1. 2014, 12:11
@haskova Dejte normálně půlku másla :-)
beleva 16. 3. 2014, 7:12
@Lovečanda bože to jsou zmatky,jak muže být 1/4 másla-půl kostky másla?? trochu logiky dámy by to chtělo :-S
KáKá 25. 9. 2013, 9:41
Lovečanda 25. 9. 2013, 11:07
@KáKá To bude taky asi ,,poslaný dál" říkám ty recepty mám od dědy, většinu dal mi kuchařku asi s 1000 receptama a jsou u toho i stejné fotografie *-)
petrat (upraveno) 25. 1. 2015, 9:38
@Lovečanda ehm, váš dědeček má ve své kuchařce moje fotografie? *-) to bude asi dědeček plagiátor, tento recept jsem sem vložila před sedmi lety a narozdíl od vašeho dědečka mám ještě stále stejnou kuchyň, tzn. mohu prokázat autentičnost... jde o houby, ale že vám stojí za to kopírovat takovou blbinu jako je recept.. nejde o mé vlastnictví, ráda poskytnu všem co jsem já ochutnala u kamarádky, ale proboha proč to kopírovat doslovně s mým textem :( - fotku už paní smazala :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie