Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Sladká pomerančová kůra (pomarančová kôra)

0.0
Sladká pomerančová kůra (pomarančová kôra)

Potřebné ingredience

supky z pomarancov, voda, cukor

Postup přípravy

daju sa pouzit miesto kandizovanej pomarancovej kory, ak vam ju nepojedia...

supky dame do studenej vody a nechame luhovat 5-7dni. Vodu denne menime, mozme aj viackrat denne. Po case je voda stale cistejsia a supky makke a nasiaknute vodou.Vtedy su pripravene

scedime, nakrajame na rezanceky, zasypeme krystalovym cukrom a dame varit, vodu to pusti samo, ja som mala supky asi z piatich pomarancov (boli v tej sedemdecovej flasi na foto a dalsie v litovom hrnceku) a pouzila som priblizne 300g kr.cukru

cukor sa rozpusti a varime na prudkom ohni az kym sa vsetka tekutina nevyvari

tu uz je to bez vody, trvalo to necelu pol hodinku, este som prisypala trochu praskoveho cukru, potom dame vychladnut a este vychladnute trochu posypat praskovym cukrom a premiesat

hotovo, studene to trosku este stuhne, je to vyborne na kocky pokrajat a dat do kolacika alebo babovky...alebo ako moji chalani to len tak hryzkaju...a vraj to niekto aj maca v cokolade, to musi byt tiez fajnovota

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Myláček 27. 12. 2018, 19:30
I za nás super, jednoduché a moc dobré :) děkuji a přeji ať se nový rok vydaří. Katka
P.A.V.L.A 19. 12. 2014, 16:23
(stromecek) (stromecek) (stromecek)
Ninouš 19. 12. 2014, 15:16
Jé ňam,to mě nikdy nenapadlo.Díky (L)
dssl 19. 12. 2014, 11:49
Díky moc za recept, právě to chládne a pak budu máčet do čokolády (Y)
pištíček 27. 3. 2008, 19:39
Mile mamicky aj nemamicky, tak som pre vas dala cesky nazov, aby sa vam receptik lepsie hladal (L)
zdenulka321 20. 3. 2008, 17:14
Tak jsem neodolala a kůru udělala.Namočená v čokoládě to byla ňaminka.Zbytek jsem nasekala a dala do biskupského chlebíčku. :-) Taky jsem zkusila udělat jednu kůru z citronu,byla sice trošku tvrdší,ale v buchtě se to ztratilo (Y). Krásné velikonoce!
pištíček 21. 3. 2008, 17:39
@zdenulka321 ;-)ja som to tiez chcela skusit s citronom, ale toho sa u nas velmi neminie, tak som nikdy nenazbierala ;-)som rada, ze chutilo (clamp)Prajem tiez krasne velkonocne sviatky (velikonoce16) (velikonoce17) (velikonoce)
basco 15. 3. 2008, 21:58
jééé, tak tohle dělávala máma vždycky na vánoce (pl) (pl) jindy pomeranče nebyly (smich) (smich) je to moc dobré, jako děti jsme to milovali (Y) (Y) (Y)
pištíček 16. 3. 2008, 19:12
@basco ano, moje deti to tiez zboznuju (zajic)a za chvilu sa po tom zaprasi (radost) (L) (L) (L)
Leňula*B 15. 3. 2008, 12:14
(L)děkujiza skvělý tip, kůru milujeme celá rodina, takže už se chladí, jen posypu cukrem a budeme dlabat ;-) ;-) děkuji za perfektní mňamku ....................... |:o)
pištíček 15. 3. 2008, 21:34
@Leňula*B (dance)moc sa tesim (hello) (K) (K) (K)
jéňa 9. 3. 2008, 20:03
tohle si pamatuju že nám mamina dělávala a bylo to fakt dobré, baštili jsme to jako malí rovnou z kastrůlku (jidlo) fakt velká dobrota (Y) budou dobré i pokrájené přidat do mazance či vánočky - prostě tam kde je dobré to kandované ovoce (F)
pištíček 9. 3. 2008, 20:10
@jéňa presne tak (Y) (Y) (Y)
Lenyna 9. 3. 2008, 19:50
Luci super,určitě vyzkouším (clamp) (clamp) (clamp)Jen prosím o upřesnění u obrázku 2 v detailech,když zasypete krystalovým cukrem,kolik vody přidáte?Nebo pustí vodu sami nebo použijete tu z posledního louhování? Díky za upřesnění.LEnka (hello)
pištíček 9. 3. 2008, 20:09
@Lenyna ziadnu vodu neprilievat, on sa tam rozpusti ten cukor a vodou su dost nasiaknute supky, takze je z toho tekutiny dost, to vidno na obrazku, ziadnu vodu som neprilievala, len treba vyliat vodu z pohara, nakrajat, zasypat cukrom a varit (L) (L) (L)
radostznakupu 9. 3. 2008, 13:33
asi na tohle koupit nějaké bio pomeranče, nebo stačí chemicky ošetřovanou kůru pouze omýt? předpokládám že asi ne *-) jinak receptík zní úžasně, pokud seženu chem. neošetřované citrusy, tak to určitě vyzkouším (L)
pištíček 9. 3. 2008, 19:41
@radostznakupu treba ich umyt a aj preto sa to tolko máča, treba menit casto vodu, aj viackrat denne, ku koncu je uz cista, tak ja dufam, ze uz je tam minimum skodlivin :-$a potom sa to vari :-$nuz ale co je dnes uz bez skodlivin a bez konzervantov atd :-| (L) (L) (L)
irena49 9. 3. 2008, 13:30
Tuto mňamku nám jako dětem dělal vždy v zimě otec. Bylo to opravdu super.Díky za inspiraci budu také dělat. (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) (clamp) (clamp)
pištíček 9. 3. 2008, 19:36
@irena49 niet za co (L)u nas to ma velky uspech (L) (L) (L)
palouk 9. 3. 2008, 11:06
Tak to jsme dělávali doma s mamkou jak jsme byli malí a vím, že to byla veliká ňamka
pištíček 9. 3. 2008, 19:35
@palouk je to mnamka, moji (Z) (Z)to miluju a ze vraj sa to da macat v cokolade (zajic)to chcem vyskusat ^o) (K) (K)
Bejina 9. 3. 2008, 10:50
:-) :-)to vypadá nádherně,vím,že to dělávala babička a bylo to mnam,tak to zkusím (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
pištíček 9. 3. 2008, 13:25
@Bejina skuste (H)moji chalani to zboznuju (zajic) (hello) (L)
Radkar 8. 3. 2008, 22:51
Jé,to jsem jedla jako děcko,děkuji za připomenutí!!!!!!!!!!!!Ale že je to už kurn´a dávno :-D
pištíček 9. 3. 2008, 10:46
@Radkar (dance)nie je zac ;-) (L) (L) (L)
adriM 8. 3. 2008, 23:27
@Radkar Přesně tááák :-D ;-) :-D
pištíček 9. 3. 2008, 10:45
@adriM (dance) ;-) (L)
elplovka 8. 3. 2008, 22:42
Výborný receptík , vyzkouším. Určitě by to tak šlo paní Lucie i z citronové kůry - nezkoušela jste to náhodou? Věra
pištíček 10. 10. 2009, 17:08
@elplovka Vierka, tak už som to skúšala a skúšala to aj ešte jedna a ide to aj s citrónovej kôry, super do bábovky a tak... (Y)
pištíček 9. 3. 2008, 10:44
@elplovka Vierka, neskusala som citronovu koru, ale myslela som na to, ze aj ta by isla spravit *-)skusim nazbierat citronove supky a dam vediet (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie