(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Máslový krém
Potřebné ingredience
600ml mléka, 4 lžíce hladké mouky,4 lžíce solamylu(mainezy), 180g cukru, 500g másla, rum nebo vaječný likér
Postup přípravy
Máslový krém: Uvaříme mléko s moukou, solamylem a cukrem na hustou kaši. Do vychlazeného krému zašleháme 2 kostky másla a přidáme rum na dochucení. Cukru jsem nakonec dávala víc.
Místo rumu můžeme zašlehat vaječný koňak, mleté ořechy, kávu, nebo rozpuštěnou čokoládu a máme čokoládový krém.
Dříve jsem krém dělávala z vanilkového pudingu, tento recept se mi osvědčil lépe. Je světlejší a víc nadlehčený.
zdroj:http://www.mamincinyrecepty.cz/moucniky-na-plechu-rezy/nebe-v-hube
Místo rumu můžeme zašlehat vaječný koňak, mleté ořechy, kávu, nebo rozpuštěnou čokoládu a máme čokoládový krém.
Dříve jsem krém dělávala z vanilkového pudingu, tento recept se mi osvědčil lépe. Je světlejší a víc nadlehčený.
zdroj:http://www.mamincinyrecepty.cz/moucniky-na-plechu-rezy/nebe-v-hube
Naplněné košíčky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
24. 12. 2013, 8:44
lidare
(upraveno)
22. 12. 2013, 22:18
Já letos dělala poprve krém z jíšky.Dala jsem si kousek másla,asi 3 pl. mouky a zalila šlehačkou.Nechala jsem trošku zchládnout a pak dávala po troškách do ušlehaného másla s cukrem.Byl vynikající.Chtěla jsem dělat tady ten a pak jsem se rozmyslela a zdá se i že se víc našlehal a byl jemný jo a ještě jsem tam dala rum
kopretin.a
(upraveno)
22. 12. 2013, 21:00
udělala jsem přesně podle receptu a je to takové hutné a mazlavé a moc mi to nechutná...takže u nás neuspěl bohužel
Zrušený účet
(upraveno)
22. 12. 2013, 20:39
@kopretin.a
já ho dělám z hrubé, nebo z polohrubé mouky a bez toho škrobu
kytka-kytka
(upraveno)
19. 12. 2013, 23:00
Dobrý večer,já tento krém také používám i do cukroví ,na dorty ,je takový lehký nadýchaný,dělám i krém z jíšky a másla a je takový těžší.Myslím si,že je nadýchaný ,protože je tam ten solamyl.A vydrží dlouho ,když budete cukroví dobře uskladnovat.
myška1000
(upraveno)
19. 12. 2013, 20:59
Můžu se zeptat na trvanlivost krému-jak dlouho vydrží cukroví naplněné tímto krémem
1dana1
(upraveno)
19. 12. 2013, 20:17
já už léta dělám krém jen z mléka+maizena+van.cukr-svařit +cukr,máslo,rum.Z té maizeny má úplně jinou chuť než z pudinku,a pudinkový se mi snad pokaždé srazil
Kerstinka
(upraveno)
20. 12. 2013, 8:02
@1dana1
ježiš četla jsem majonézu..tak na to čučím a říkám si co to je za hnus
Markisa.z
(upraveno)
19. 12. 2013, 20:34
@1dana1
Já na mainezu, nebo solamyl taky nedám dopustit. Přidávám i do bábovkového těsta a jakéhokoliv piškotu místo části mouky. Těsto je pak nadýchané a mechové. Krém to taky odlehčí. Pěkné .
žingi
(upraveno)
19. 12. 2013, 20:23
@1dana1
ale já,když dělám z mléka a mouky,tak už ten pudink vůbec nepoužívám
Markisa.z
(upraveno)
19. 12. 2013, 20:40
@žingi
Jasně, já jsem dřív dělávala jen z pudingu. Tak zkuste místo části mouky přidat ten solamyl, je to zdravější a krém je lehčí. Ale pokud jste spokojená se svým receptem, tak není co řešit.
žingi
(upraveno)
19. 12. 2013, 20:42
@Markisa.z
neříkám jestli jsem nebo nejsem spokojená jen netuším jaký je v tom pak rozdíl,asi bych musela na návštěvu ochutnat
Markisa.z
(upraveno)
20. 12. 2013, 7:38
@žingi
Tak klidně přijeďte!
žingi
(upraveno)
20. 12. 2013, 7:49
@Markisa.z
Zrušený účet
(upraveno)
19. 12. 2013, 19:37
a proč ten solamyl kaši s mouky dělám léta ale o solamylu jsem ještě neslyšela
Markisa.z
(upraveno)
19. 12. 2013, 19:56
@
Recept jsem převzala zde http://www.mamincinyrecepty.cz/moucniky-na-plechu-rezy/nebe-v-hube Krém je moc dobrý. V pudingu je taky škrob, je to dost podobné, jen bez barviv.
žingi
(upraveno)
19. 12. 2013, 19:53
@
Dášo,proto se ptám i já,nevím proč tam je,třeba je to pak chutnější či co
žingi
(upraveno)
19. 12. 2013, 19:06
můžu se jen zeptat,proč ten solamyl
siena
(upraveno)
19. 12. 2013, 19:02
Děkuji za krém.Dlouho jsem takový hledala.Hezké Vánoce.M.