Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Máslový krém

0.0
Máslový krém

Potřebné ingredience

600ml mléka, 4 lžíce hladké mouky,4 lžíce solamylu(mainezy), 180g cukru, 500g másla, rum nebo vaječný likér

Postup přípravy

Máslový krém: Uvaříme mléko s moukou, solamylem a cukrem na hustou kaši. Do vychlazeného krému zašleháme 2 kostky másla a přidáme rum na dochucení. Cukru jsem nakonec dávala víc.
Místo rumu můžeme zašlehat vaječný koňak, mleté ořechy, kávu, nebo rozpuštěnou čokoládu a máme čokoládový krém.
Dříve jsem krém dělávala z vanilkového pudingu, tento recept se mi osvědčil lépe. Je světlejší a víc nadlehčený.
zdroj:http://www.mamincinyrecepty.cz/moucniky-na-plechu-rezy/nebe-v-hube

Naplněné košíčky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 24. 12. 2013, 8:44
(Y)
lidare 22. 12. 2013, 22:18
Já letos dělala poprve krém z jíšky.Dala jsem si kousek másla,asi 3 pl. mouky a zalila šlehačkou.Nechala jsem trošku zchládnout a pak dávala po troškách do ušlehaného másla s cukrem.Byl vynikající.Chtěla jsem dělat tady ten a pak jsem se rozmyslela a zdá se i že se víc našlehal a byl jemný :-) jo a ještě jsem tam dala rum :-)
kopretin.a (upraveno) 22. 12. 2013, 21:00
udělala jsem přesně podle receptu a je to takové hutné a mazlavé a moc mi to nechutná...takže u nás neuspěl bohužel (F)
Zrušený účet 22. 12. 2013, 20:39
@kopretin.a :^) já ho dělám z hrubé, nebo z polohrubé mouky a bez toho škrobu (Y)
kytka-kytka 19. 12. 2013, 23:00
Dobrý večer,já tento krém také používám i do cukroví ,na dorty ,je takový lehký nadýchaný,dělám i krém z jíšky a másla a je takový těžší.Myslím si,že je nadýchaný ,protože je tam ten solamyl.A vydrží dlouho ,když budete cukroví dobře uskladnovat.
myška1000 19. 12. 2013, 20:59
Můžu se zeptat na trvanlivost krému-jak dlouho vydrží cukroví naplněné tímto krémem (Y)
1dana1 19. 12. 2013, 20:17
:-$ :-$já už léta dělám krém jen z mléka+maizena+van.cukr-svařit +cukr,máslo,rum.Z té maizeny má úplně jinou chuť než z pudinku,a pudinkový se mi snad pokaždé srazil (^) (^)
Kerstinka 20. 12. 2013, 8:02
@1dana1 ježiš četla jsem majonézu..tak na to čučím a říkám si co to je za hnus ,-) ,-) ,-) ,-)
Markisa.z 19. 12. 2013, 20:34
@1dana1 Já na mainezu, nebo solamyl taky nedám dopustit. Přidávám i do bábovkového těsta a jakéhokoliv piškotu místo části mouky. Těsto je pak nadýchané a mechové. Krém to taky odlehčí. Pěkné (stromecek).
žingi 19. 12. 2013, 20:23
@1dana1 ale já,když dělám z mléka a mouky,tak už ten pudink vůbec nepoužívám (F)
Markisa.z 19. 12. 2013, 20:40
@žingi Jasně, já jsem dřív dělávala jen z pudingu. Tak zkuste místo části mouky přidat ten solamyl, je to zdravější a krém je lehčí. Ale pokud jste spokojená se svým receptem, tak není co řešit.
žingi 19. 12. 2013, 20:42
@Markisa.z neříkám jestli jsem nebo nejsem spokojená ,-)jen netuším jaký je v tom pak rozdíl,asi bych musela (kolo)na návštěvu ochutnat (zajic) (Y)
Markisa.z 20. 12. 2013, 7:38
@žingi Tak klidně přijeďte! :-)
žingi 20. 12. 2013, 7:49
@Markisa.z ^o) ^o) ^o) (Y)
Zrušený účet 19. 12. 2013, 19:37
*-) a proč ten solamyl *-) kaši s mouky dělám léta ale o solamylu jsem ještě neslyšela :^)
Markisa.z 19. 12. 2013, 19:56
@ Recept jsem převzala zde http://www.mamincinyrecepty.cz/moucniky-na-plechu-rezy/nebe-v-hube Krém je moc dobrý. V pudingu je taky škrob, je to dost podobné, jen bez barviv. (hello)
žingi 19. 12. 2013, 19:53
@ Dášo,proto se ptám i já,nevím proč tam je,třeba je to pak chutnější či co *-) ,-)
žingi 19. 12. 2013, 19:06
můžu se jen zeptat,proč ten solamyl *-)
siena 19. 12. 2013, 19:02
Děkuji za krém.Dlouho jsem takový hledala.Hezké Vánoce.M. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie