Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Italská sekaná

0.0
Italská sekaná

Potřebné ingredience

asi 1kg vepřové krkovice-doma umleté, 1 cibule, 2 rohlíky, 3 vejce, čerstvá petržel, bazalka, 5 stroužků česneku, mléko, sůl, pepř, trocha strouhanky, hrst strouhaného parmazánu, plátky slaniny nebo špek.

Postup přípravy

Umleté maso spojíme s nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, houskou namočenou v mléce a řádně vyždímanou, vajíčky, sýrem a bylinkami. Osolíme, opepříme. Uhňácáme šišku, podle potřeby přidáme strouhanku. Do sádlem vymaštěného pekáče vložíme šišku a obložíme slaninou.
Mně ji chlapi snědli k snídani, tak jsem obložila pokrájeným špekem. Pečeme na 180´C asi 1,5h. Během pečení podléváme vodou, kterou ke konci necháme trochu vypéct.
Servírovala jsem s pečeným bramborem a tzatziki.
Místo bazalky lze obměnit oreganem.

právě upečeno

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

meryat 10. 4. 2014, 11:59
Mohu se zeptat, pečete ji pod alobalem nebo vůbec nezakrýváte? *-)
Markisa.z 10. 4. 2014, 12:58
@meryat Zdravím Marie, alobal nedávám, zato podlévám a taky polévám výpekem, aby se nevysušila. Pokud se Vám vrch připaluje, klidně přikryjte alobalem, ale před finálním dopečením doporučuji odrýt, aby se Vám udělala kůrčička. Nebo pečte na spodní mřížce v troubě jen na 180´C.
DanušaP 3. 4. 2014, 17:48
a to fakt děláte z mleté krkovice? není to trošku škoda? :-o
Markisa.z 10. 4. 2014, 10:10
@DanušaP Danko, používám krkovici, protože mi přijde dostatečně mastná a vzhledem k tomu, že nejíme hovězí, nemáme jinou volbu, než vepřové. Buď bych mohla použít kýtu + kousek bůčku, aby to nebylo suché, ale když dám krkovici, je to akorát. Ale ono u tohoto receptu nejde jen o maso, dejte co máte ráda. V tomto receptu jde spíš o ty přídavné ingredience.
Radka22 3. 4. 2014, 18:43
@DanušaP A proč ne? Sní se tak jako tak. Proč si neudělat výbornou sekanou (Y)? Škoda je umřít ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie