Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Rajská polévka s ovesnými vločkami

0.0
Rajská polévka s ovesnými vločkami

Potřebné ingredience

1 malá cibule,máslo/olej,lžíce hladké mouky,asi dvě hrsti vloček,sůl,asi 5 x bobkový list,nové koření,skořice,cukr,1 velký rajský protlak nebo dva malé 115 ml,asi 1-1,2 dcl studené vody nebo vývaru,petržel,pažitka

Postup přípravy

Na másle/oleji zpěníme najemno posekanou cibuli,osmahneme,pak zasypeme moukou,uděláme světlou jíšku.Zalijeme studenou vodou nebo vývarem,rozšleháme metlou,přidáme koření,osolíme,vsypeme vločky,přivedeme k varu a vaříme doměkka asi čtvrt hodiny.Pak vyjmeme bobkový list,vmícháme protlaky,řádně rozmícháme,provaříme a dochutíme dle potřeby solí,cukrem,vsypeme zelené natě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

obchodnice 16 2. 5. 2019, 13:25
Dovolím si napsat,že vařím tuto polévku bez mouky.....na oleji osmažím ovesné vločky lehce dohněda, přidám rajčatovou šťávu,přidám kostku bujonu,převařenou vodu nebo vývar(už nedávám bujon) a vařím cca 15min,přidám skořici a cukr,dle chti i sůl...nechám chvilku a podávám.Vařím pro syna-necelé 2 roky a chutná i dospělákům :)
KáKá 14. 8. 2019, 9:28
@obchodnice 16 Mouku už nepoužívám pět let,nahrazuji Jizerkou,bujon nepoužívám vůbec,není potřeba,stačí sůl a koření (Y)
jane100 18. 5. 2016, 18:09
Díky,MMB mě naučí vařit ,-),Jana (hello)
lidare 22. 5. 2014, 13:39
:-)právě jsem ji dovařila,je dobrá (Y)
martina hřebačková 4. 5. 2014, 11:05
tak polévka se vaří,už se na ni chutím,mňam!!!! :-)
killer 14. 4. 2014, 21:55
(Y) (Y)Zítra bude..jen ještě ke koření přidávám hřebíček a u nás s rýží (Y) (Y) :-)
zdenakucerova 9. 4. 2014, 13:23
Díky za vložení, jednou jsem se vás na tento recept s vločkami ptala, protože mě zaujal, tak jsem se dočkala. Dělám polévku trochu jinak, ale zkusím jí právě kvůli těm vločkám.
KáKá 9. 4. 2014, 13:51
@zdenakucerova V diskuzi co dnes vaříte jsem to četla,ale to jsem nebyla já,které jste se ptala.Já vložila dneska,občas tuto vařím z protlaku,hlavně v zimě a v době kdy rajčata ještě ani nevoní,ani nemají chuť.Jinak samozřejmě máme v létě radši z čerstvých rajčat (hello)
zdenakucerova 9. 4. 2014, 14:02
@KáKá Aha, tak to se omlouvám, spletla jsem se. Ale aj tak dík. Já si dělám takový polotovar ze svých rajčat na konci léta nebo mám na polévky a omáčky rajčata v mrazáku. Vločky doma dost používám ale do rajské polévky mě to nenapadlo, zkusím...už mám pěkný čerstvý tymián na zahradě, tak to bude trochu "po italsku" ,-)
KáKá 9. 4. 2014, 14:27
@zdenakucerova do letní z rajčat dávám bazalku (Y) ^o)můžu se zeptat JAK mrazíte rajčata?Já myslela,že to nejde *-)když mají moc vody....Oloupaná vařená? *-)
zdenakucerova 9. 4. 2014, 14:34
@KáKá Omyju, neloupu osuším a dám do krabice nebo pevného sáčku. A ještě lepší je nechat je zmrznout je jednotlivě a skladovat až pak, nelepí se k sobě a odeberu pak jen po kusech co potřebuji. Spíš používám ty menší a stejně velké. Když z nich pak vařím, dám je celá mražená k zeleninovému základu a použiju jako čerstvá, slupky a jadérka pak přecedím. A nebo rajčata pokrájím na kusy, rozvařím, přecedím, maličko osolím a tu šťávu zavařím a pak už jen použiju jak je potřeba. Rajčata tím zmrazením ani moc neztratí barvu, sice jsou pak měkká a třeba na lečo nejdou, ale na rozvaření v polévce nebo omáčce je to ideální když je potřeba zužitkovat přebytek. Máme velký mrazák, mít jen malý tak to kvůli místu nedělám.
KáKá 9. 4. 2014, 14:40
@zdenakucerova děkuji,já má mmrazák jen tři šuplíky,takže asi nic (zip)jinak jednotlivě mrazím i jahody na tácu,pak je sesypu dohromady (Y)
krišon 9. 4. 2014, 12:37
Miluju rajskou polévku i omáčku, dělám stejně, ale s rýží, či nokama ... ovesné vločky máme rádi jen v sušenkách a musli ....můj muž sní i ovesnou kaši ....
KáKá 9. 4. 2014, 12:42
@krišon My děláme buď s těstovinou kapáním, rýží nebo vločkami a v létě samozřejmě z čerstvých rajčat (Y)Tohle je verze,kdyv zimě rajčata nemají žádnou chuť.Manžel sní vše,vločky dávám kvůli malé (L)
krišon 9. 4. 2014, 13:31
@KáKá Taky jsem kdysi dětem zahušťovala zeleninové polévky vločkama, připadalo mi to zdravější než jíška ....ale to už je fakt dávno
KáKá 9. 4. 2014, 13:49

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie