Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Švestkové řezy s ricottou

0.0
Švestkové řezy s ricottou

Potřebné ingredience

Těsto: 2 vejce, 2 PL teplé vody, 80 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 110 g hladké mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Náplň: švestkový kompot nebo mražené švestky, 1 čiré dortové želé, 225 ml šťávy z kompotu. Krém: 250 g ricotty, 50 g cukru moučka, 250 ml smetany ke šlehání, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody. Dále: 15 cukrářských piškotů, 30 g hořké čokolády.

Postup přípravy

Celá vejce s vodou vyšleháme do pěny, přidáme cukr a ještě chvíli šleháme, vmícháme prosátou mouku s práškem a těsto natřeme na vymazaný a vysypaný menší plech 24 x 30 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut.

Švestky necháme odkapat a šťávu zachytíme. (Já jsem povařila mražené švestky s cukrem a vodou, po odkapání jsem měla 290 gr. švestek.) Šťávu povaříme s dortovým želé podle návodu na sáčku, vmícháme švestky pokrájené na kousky a rozetřeme na vychladlý korpus. Naskládáme cukrářské piškoty dál od sebe a pokapeme buď rumem nebo kompotovou šťávou. Necháme vychladnout.

Ušleháme šlehačku. Smícháme ricottu s cukrem a vmícháme šlehačku. Vmícháme želatinový ztužovač, připravený podle návodu na sáčku. Krém natřeme na piškoty, lžící uděláme důlky a necháme v ledničce ztuhnout. Pokrájený moučník zdobíme strouhanou čokoládou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie