Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 62 návštěvníků)

Vrstvený kynutý koláč - povidlový

0.0
Vrstvený kynutý koláč  - povidlový

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g cukru krupice, 100 g Hery, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, ½ lžičky soli, 30 g droždí. Náplň: asi 250 g povidel, 2 hrsti ořechů. Nahoru drobenka.

Postup přípravy

Kynuté těsto zaděláme v pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejně velkých bochánků, které necháme chvíli na vále kynout.
Dortovou formu průměr 28 cm vyložíme pečícím papírem.
Každý bochánek rozválíme na plát, pláty pak skládáme do formy a vždy je potřeme povidly a posypeme sekanými ořechy, poslední plát potřeme bílkem a posypeme drobenkou. Těsto necháme pod utěrkou ještě nějakou dobu kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut.
Koláč vyndáme z formy a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

broni77 17. 4. 2019, 20:42
Chtěla bych zkusit s jinou náplní, může být i tvaroh nebo mák? (F)
spero 17. 4. 2019, 20:59
@broni77 Proč ne? Klidně to udělejte s náplní, která vám nejvíc chutná.
bedla7 9. 4. 2019, 12:08
(Y) (Y) (Y) ten je asi udělám místo buchet jen zkusím dát na menší plech.
spero 14. 4. 2019, 17:26
@bedla7 (F) (F) (F)
Brůs 25. 4. 2017, 7:42
To vypada dobre. Zkusim.
Vojtula 24. 4. 2017, 16:28
(Y) (Y) (Y)
ZuzaK. 23. 4. 2017, 21:02
Ivanko, díky za recept, jeden z nejlepších koláčů jaké jsem kdy pekla a jedla ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
spero 24. 4. 2017, 20:43
@ZuzaK. Zuzanko, tak to jsem moc ráda. Děkuji Vám za zprávu. (F)
zuzan 10. 4. 2016, 17:52
Tak jsem dnes upekla přesně podle receptu, jenom místo dvou žloutků jsem dala jedno celé vejce :-) :-). Těsto krásně vykynulo, jak v míse, tak bochánky na vále. Povidla jsem zředila rumíčkem ,-) ,-) ,-), ať se pěkně roztírají. Koláč je výborný, těsto měkkoučké, mňam!!! (flower) (flower) (flower) (flower) Děkuji za skvělý receptík, hned si ho píši do svého sešitu... |:o) |:o) |:o) Zuzana
spero 10. 4. 2016, 21:22
@zuzan Zuzanko, já zase moc děkuji za milý komentář. (F) (F) (F)Ivana
laskonka333 13. 12. 2015, 5:36
(jezisek)
enestejša 12. 12. 2015, 21:29
U nás je to vánoční buchta ořechová. Je opravdu výborná. Mám jen trošku odlišný poměr surovin a pečeme ho na plechu. (Y)
(Petruše) 1. 7. 2014, 20:11
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
sympatie 20. 6. 2014, 13:47
Já do kynutého těsta přidávám sádlo, to je pak těsto vláčné
PetraRol 5. 6. 2014, 23:01
(Y) (Y) (Y) ten zkusím, vypadá báječně.
lase 3. 6. 2014, 16:10
Ukládám si na vyzkoušení, vypadá suprově (F)
marcelau 3. 6. 2014, 7:17
tak ten vypadá nááádherně (Y)
mišus 3. 6. 2014, 6:59
Vypadá nádherně! Dcera povidla miluje. O víkendu vyzkouším. Ale určitě dám místo Hery olej. Už jinak kynuté těsto nedělám. Vydrží déle vláčné. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
kiwiu 3. 6. 2014, 9:07
@mišus A v jakém poměru prosím dáváte? Olej vs. Hera? Já bych to asi neodhadla....díky
mišus 3. 6. 2014, 11:22
@kiwiu Kolik Hery, tolik oleje! (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie