Zobrazit přihlášovací formulář

Grilování

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

těstovinový salát s grilovanou zeleninou - super večeře v horkých letních dnech :-)

0.0
těstovinový salát s grilovanou zeleninou - super večeře v horkých letních dnech :-)

Potřebné ingredience

250g těstovin, ideálně fusili (vrtulky), 1 cuketa (nakrájená na kolečka), 1 červená paprika (rozkrojená na půlku), 1 žlutá paprika (rozkrojená na půlku), 1 kukučice (na kolečka), sůl a barevný pepř (čerstvě namletý); zálivka: 90ml extra panenského olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 hrst hladkolisté petrželky, 1 stroužek česneku (utřený), sůl a pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravte zálivku: smíchejte všechny ingredience a vymíchejte do hladka - uložte do lednice než budete potřebovat. Uvařte těstoviny dle návodu, uvařené a vychladlé dejte do mísy. Připravte gril na přímý střední žár. Papriky, cuketu a kukuřici pokapejte olivovým olejem a vložte na grilovací rošt. Grilujte dokud nebude zelenina měkká a dozlatova opečená. Hotovou zeleninu sundejte z grilu a nahrubo nasekejte. Kukuřici oberte a tvrdý střed vyhoďte. Do mísy s těstovinami přidejte zeleninu a promíchejte. nakonec přidejte připravenou zálivku a ještě jednou důkladně promíchejte. Ihned servírujte.

syrová zelenina připravená na gril

opečená zelenina

pokrájená ogrilovaná zelenina

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pavelomo 29. 1. 2018, 4:12
děkuju za super recept, děláme něco obdobného a nyní máme alespoň nové ingredience :-) ... jinak .. s manželkou jsme dlouho přemýšleli, jak mít možnost grilovat po celý rok, tak přidávám na oplátku tip já ... tedy, není to uplne stoprocentni a plnohodnotna nahrazka, ale lepší než nic .. vyřešili jsme to standardní grilovací pánví - máme tuto, ale myslím, že takové najdete téměř na každém serveru... tato akorát byla za super cenu a asi nemám co bych vytknul https://www.bonino.cz/panve/panev-grilovaci-gourmet/ :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie