Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Sekaná s cuketou-pečená ve formě/začíná cuketová sezóna/

0.0
Sekaná s cuketou-pečená ve formě/začíná cuketová sezóna/

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 1/2 kg mletého masa(směs hovězí, vepřové),1 cuketa, 2 vejce, 4 str. česneku, 1 cibule, 10 dkg uzeného eidamu nastrouhaného , 150g šunky(čtverečky), koření na bramborák ,sůl, pepř ,olej, petrželová nať, strouhanka na zahuštění.

Postup přípravy

Cuketu(středně velkou) oloupeme nastrouháme nahrubo .Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme cibuli a společně restujeme-až se voda z cukety vydusí.
Dáme vychladnout.
V míse smícháme mleté maso s vychladlou cuketou, přidáme vejce, česnek, strouhaný sýr, sůl. pepř , koření na bramborák-dle chuti , nasekanou petrželku ,zahustíme strouhankou.
Formu na chlebíček vymažeme olejem ,vyložíme plátky šunky a nandáme směs mletého, uhladíme .povrch posypeme strouhankou a pečeme do zlatova.

vyklopená sekaná

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krišon 7. 7. 2017, 13:17
Výborná, do šunky jsem nebalila, ale do alobalu a pekla v normálním pekáčku. Po hodině rozbalila, aby chytila barvu ....moc mi mrzí, že už ji neochutnám studenou ... celá se snědla .... takže poprvé ale určitě ne naposledy ..
zuzan 13. 8. 2016, 23:20
Alenko, vyzkoušeno, uloženo a chváleno |:o) |:o) |:o). Sekaná je moc dobrá, koření jsem tedy dala trošku jiné včetně bulharské čubrici, kterou mám moc ráda :-) :-) :-), a na radu kolegyně zahušťuji veškeré mleté maso ovesnými vločkami jemně mletými (z LIDLU). Krásně vsáknou přebytečnou tekutinu a mám lepší pocit, že jsem tam přidala něco zdravého :-) :-) ,-) ,-). Díky za receptík (flower) (flower). Zuzana
chalupnicka 7. 9. 2016, 17:51
@zuzan Tak to jste to skvěle vylepšila :-) (clamp) (clamp) (clamp)
lapla 6. 8. 2016, 19:15
Dobrý večer, sekanou jsem pekla už podruhé a Všem moc chutnala. Děkuji za prima receptík. (Y) (Y) (Y)
Raguella 13. 10. 2015, 15:08
Dobrý den Alenko,dnes jsem rodince upekla sekanou podle Vašeho receptíku a mohu jen chválit :-) (Y),všichni jsme si moc pochutnali. (clamp) |:o) Děkuji za bezva receptík a určitě ještě někdy moc rádi zopakujeme. (kytara) (Y) (hello) (F) (jidlo)
chalupnicka 14. 10. 2015, 14:28
@Raguella Tak to mě moc těší Michalko,že vám recept podle mě chutnal. :-)Tudle roládku máme taky moc rádi. (hello)
spero 9. 10. 2014, 0:10
(Y) (Y) (Y) Alenko, děkuji za skvělý recept. Je to veliká dobrotka, moc jsme si všichni pochutnali. (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie