(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Celerový salát s pažitkou
Potřebné ingredience
1 větší celer, 1 cibule, pažitka, sůl, ocet, voda z okurek
Postup přípravy
Celer oloupeme, nakrájíme na kostky cca 1x1 cm, dáme si vařit vodu (osolíme více), do vařící vody dáme povařit kostky celeru (cca 5 - 7 minut), poté scedíme a dáme vychladit. Cibuli nakrájíme na drobno, v hnci dáme vařit vodu s octem a do vařící vody dáme cibulku spařit (povaříme 5 minut), potom necháme v octové vodě vychladnout. Přecedíme, přidáme do misky k celeru, nakrájíme si pažitku, přidáme trochu vody z okurek.
Používám jako přílohu k masu místo brambor, celer má daleko méně KJ. Salát je chutný, a připomíná rakouský bram. salát bez majonézy.
Používám jako přílohu k masu místo brambor, celer má daleko méně KJ. Salát je chutný, a připomíná rakouský bram. salát bez majonézy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
šubka
(upraveno)
25. 11. 2014, 15:48
vyzkouším
littlenail
(upraveno)
25. 11. 2014, 16:19
@šubka
Doporučuji, je lepší odleželý, i manželovi chutná a to je co říct
evicela
(upraveno)
22. 9. 2014, 15:02
tak nemusí to být vůbec špatné, ale příjde mě to trochu zdlouhavé, lepší nakrájet z celeru plátky nebo hranolky a s troškou oleje a koření upéct v troubě jako brambory, to je fakt moc dobré
littlenail
(upraveno)
22. 9. 2014, 15:12
@evicela
To také dělám, ale časově náročné to je asi stejně. Tato úprava celeru má u nás doma úspěch i u těch vybíravých. Zkoušela jsem salátek pokapat i tzaziky, sice jiné, ale chutnalo. Snažím se hubnout, nejíst přílohy tedy ty klasické, pečivo nejím vůbec. Tato úprava mně mile překvapila
lidare
(upraveno)
22. 9. 2014, 13:39
Možná zkusím,nevím sice jak mi celer zachutná
littlenail
(upraveno)
22. 9. 2014, 15:08
@lidare
Uvidíte a dejte mi vědět