(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Pouťová buchta
Potřebné ingredience
Těsto : 6 vajec, 18 dkg cukru, 15 dkg výběrové mouky
Krém: máslo (hera), 23 dkg cukru, vanilkový cukr, 2 tvarohy a 3 lžíce rumu (může být i více)
Poleva: 1/2 l pomerančového džusu, vanilkový puding
Postup přípravy
Žloutky dobře utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme asi 15 minutek na 150 °C. Máslo ušleháme s cukrem a postupně zašleháváme tvaroh a rum. Namažeme na vychlazený korpus. Uvaříme džus s vanilkovým pudingem, po zchladnutí rozetřeme na krém a dáme vychladit. Tento recept mám od své kamarádky, je to dobrá, rychle hotová buchta. Sice se jmenuje pou´tová,ale poleva z džusu je krásně žluťoučká, tak se docela "hodí" k těm velikonocům.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé