Zobrazit přihlášovací formulář

Pro dvojčata - s jedlým papírem

0.0
Pro dvojčata - s jedlým papírem

Potřebné ingredience

6 vajec, 1 čokoládový pudink, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 20 dkg cukru krupice, 20 dkg polohrubé mouky. (To je množství na dort o průměru 22 cm - dělala jsem z dvojnásobného). 2x smetana ke šlehání, 2x mascarpone, kompot vypeckovaných třešní, 3 lžičky Solamylu. Na polevu: 125 ml smetany ke šlehání, 100 g čokolády na vaření. Smartflex velvet. Decor gel + obrázky.

Postup přípravy

Korpus podle Soni Č. (ssonda): Z bílků vyšlehat tuhý sníh, zašlehat žloutky a cukr. Rychlost zmírnit na střední - přidat 1 čokoládový pudink, 2 lžíce kaka, polohrubou mouku a nakonec prášek do pečiva.Nalít do dortového ráfku a péct ve vyhřáte troubě na 160-170 stupňů asi 40 minut (ne na horkovzduch).
Vychladlý korpus prořezat a potřít třešňovým želé - smíchat Solamyl se šťávou z dobře okapaných třešní a za stálého míchání metličkou tekutinu provařit - nechat vychladnout.
Potřít krémem - vyšlehaná šlehačka + mascarpone, poklást třešněmi, zakrýt krémem a přiklopit patrem. Opakovat dle počtu prořezů.
Pomáznout i vršek a boky, polít čokoládovou polevou.
Obrázek z jedlého papíru jsem ostříhla do potřebné velikosti a pomocí decor gelu nalepila.

- z piškotu jsem vyřízla dva menší dortíky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie