Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Malinové kostky

0.0
Malinové kostky

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 5 PL vody, 5 PL oleje, 200 g polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva. Krém: 500 g bílého jogurtu, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 ml smetany ke šlehání, 500 g malin, 5 PL cukru krupice, 1 PL cukru moučka, 20 g práškové želatiny Dr. Oetker.

Postup přípravy

Rodinná oslava v tropických vedrech a na zahrádce plno malin. Proto vznikl tento zákusek.

Z bílků a části cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem, vodou a olejem vyšleháme do pěny, pak zašleháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (asi 12 minut). Korpus necháme vychladnout.
Želatinu nasypeme do hrnečku, zalijeme 4 lžícemi vody a necháme 10 minut nabobtnat. Asi hrst nejhezčích malin si odložíme stranou, zbytek posypeme cukrem krupicí a za stálého míchání přivedeme k varu, trochu zchladíme a přepasírujeme zrníčka. (Nebo můžeme jen rozmixovat a přepasírovat.) Do teplé malinové šťávy přidáme želatinu a mícháním, případně slabým zahřátím ji rozpustíme. Z této šťávy si odlijeme 3 lžíce stranou, zbytek vychladíme. Tvaroh, jogurt a cukr moučku krátce prošleháme. Postupně do tvarohu vmícháme nejdříve vychladlou šťávu, pak lehce vmícháme ušlehanou šlehačku a nakonec odložené celé maliny. Krém nalijeme na korpus, pocákáme odloženou malinovou šťávou a vidličkou promícháme. Moučník necháme v ledničce několik hodin ztuhnout, nejlépe přes noc.

Vychlazený moučník se dobře krájí. Krém je v horkém létě velice osvěžující. A kostek je 35.

***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pepro 6. 9. 2015, 19:54
Děkuji za inspiraci, dělala jsem do dortové formy, piškot dle svého receptu. Do krému jsem nedala šlehačku, jen cca 360 g jogurtu (domácího) a vaničkový tvaroh, zato ale víc malin (mražených), tak ho mám tmavší a mramorování není moc poznat. Každopádně chuťově je to fakt příjemné, není to moc sladké, prostě tak akorát. Moc chválím. PS nejvíc jsem se zapotila při pasírování malin ,-)
spero 7. 9. 2015, 17:46
@pepro Petřičko, děkuji za zprávu. Maliny jdou pasírovat lehce, pokud je předem rozmixujete nebo je necháte projít varem a teplé pasírujete. Dělám to často a nevidím v tom problém.
Latimeriepodivna 25. 7. 2015, 10:46
Jenže nám v tomhle suchu maliny skoro nerostou :-S, pořád se těším až tyhle zákusky zkusím a malin je na celém keři tak do hrstičky, v lese jakbysmet....nicméně ukládám si recept na příznivější časy
monky3 25. 7. 2015, 17:53
@Latimeriepodivna také nám zaschly....už nebudou :-(
sympatie 25. 7. 2015, 16:15
@Latimeriepodivna My našli místo v lese, kde je vlhko a takovou úrodu malin jsem neviděla snad 10 let.
Hnědovláska 11. 7. 2015, 11:49
(Y) (Y) (Y)
nynuna 10. 7. 2015, 10:25
Mňam, maliny, to je moje :-)
backa 9. 7. 2015, 8:44
Nádhera,musí být moc dobré ,takové zákusky máme moc rádi (Y)
PetraRol 8. 7. 2015, 18:27
(Y) (Y) (Y), malin bude letos hodně, vyzkouším.
Nadys 8. 7. 2015, 17:32
(zajic) (Y)
laskonka333 8. 7. 2015, 16:04
(pusa)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie