Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Moje rybí vánoční polévka, už roky ji dělám i pro naše kamarády

0.0
Moje rybí vánoční polévka, už roky ji dělám i pro naše kamarády

Potřebné ingredience

Hlavy z kapra (bez očí),jikry, mlíčí, mrkev, celer, petržel,máslo, hl. mouku, 1 bobkový list, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, vegetu, špetka muškátového květu, zelená petrželka

Postup přípravy

Do studené vody si dám vařit oprané hlavy s mlíčím a jikrami, osolím, dám nové koření, bobkový list, pepř a uvařím do měkka. Vyndám maso a vývar přecedím. Maso oberu, pokrájím spolu s mlíčím a jikrami. V katrolu si rozehřeji máslo a na něm osmahnu nastrouhanou zeleninu, zaliji vývarem z kapra a vařím do měkka. Mezitím udělám máslovou jížku a polévku s ní zahustím. Přidám pokrajené masíčko, dochutím muškátovým květem, zelenou petrželkou, vegetou, můžeme zjemnit smetanou. Kdo chce může i krutonky z housky na másle smažené. Mňam už se těším.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Saloska 25. 12. 2018, 21:38
Tuto skvělou polévku (jidlo) podle vašeho receptu už vařím třetím rokem!! A musím říct, jedním slovem báječná (clamp) (clamp) (clamp) (H). Každý rok se na ni moc moc těším. (clamp) Díky za skvělý recept!!! (hello)
gabikaKa 2. 1. 2016, 12:06
Robievam už dlho, ale nevarím hlavy (nejako ich "nemusím" ), ale normálne kaprie kusy mäsa. Ale bez múky, je dosť hustá zo zeleniny.
ElizabethMaria 1. 1. 2016, 20:56
polévka skvělá, jen je škoda zprasit ji moukou a vegetou :-|
enkka 23. 12. 2015, 18:30
(Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (snehulak) (andel)
Alutep 23. 12. 2015, 17:07
Právě dovařena a je úúúúžasná (Y) Dělám poprvé v životě, dosud jsem na to měla lidi :-) Původně jsem myslela, že je recept složitější a ono ne. Děkuju (hello)
lenkaspacko 18. 12. 2015, 19:16
Já jikry a mlíčí osmažím na másle.Letos budu dělat z 6hlav,už se těším.
standy 22. 12. 2015, 8:39
@lenkaspacko Leni to zkusím, může to být ještě lepší. Já budu dělat ze 4 hlav, tak doufám, že to bude stačit, už mám od kamarádů zamluveno (F)
lenkaspacko 22. 12. 2015, 11:56
@standy Na másle osmažím a pak nakonec vložím do polévky.Hodně lidí kolem mě mají k polévce odpor,že smrdí rybinou,ale tenhle recept fakt nesmrdí.Maso tam nedávám vůbec ani játra.
(Petruše) 14. 12. 2015, 14:44
(zajic) (zajic) (zajic)
standy 15. 12. 2015, 8:49
@(Petruše) (L)
krišon 11. 12. 2015, 20:03
Jikry a mlíčí vařím zvlášť, jím ji sama a už se na ni těším ....
Zrušený účet 18. 12. 2015, 19:45
@krišon (H)taky se těším a vařím vše dohromady ,-)každý rok tak 7 l.
standy 11. 12. 2015, 20:54
@krišon Taky už se na ni těším (L)
plamenek 11. 12. 2015, 18:33
Tak má vypadat rybí polévka (Y)
standy 11. 12. 2015, 20:55
@plamenek Děkuji (L)
Nadys 11. 12. 2015, 20:10
@plamenek ale jikry i mlíčí by se měly vařit zvláštˇ. jo a kapří oči tedy nevyndávám (smich)
yva 18. 12. 2015, 19:59
@Nadys Oči a žábra vyndávám, vnitřnosti vařím zvlášť, bo se do nich rády zabodávají kosti z rybího záhlaví a ocasu a nejdou najít ,-) Oba vývary pak sleju dohromady. Vegeta je tam dle mého zbytečná, když je tam zelenina, koření a sůl. Jo a polívka se solí až nakonec ,-)
ludmilaj24 11. 12. 2015, 16:54
Presne takovou delam a tesne pred ukoncenim varu dam 1,5 dl bileho vina. Opravdu stoji za vyzkouseni. (Y)
standy 11. 12. 2015, 17:15
@ludmilaj24 Děkuji (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie