(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Metrový Koláč
Potřebné ingredience
4 vejce,26 dkg moučky,8 lžic teplé vody,10 lžic oleje,26 dkg hladké mouky,půl prášku do pečiva,kakao,tuk na vymaštění forem nebo plechu. Náplň-2 hrnky mléka,2 pudinkové prášky s vanil.příchutí,1 kostka másla,půl hrnku pískového cukru, 1žloutek,4lžíce rumu. Poleva-3/5 kostky rostliného tuku,2lžíce mléka,2lžíce maizeny,2lžíce rumu,2lžíce kakaa,1 1/3hrnku cukru
Postup přípravy
Oddělíme žlotky od bílků,žloutky smícháme s cukrem,přídáme teplou vodu a olej.Z bílků vyškleháme sníh. Střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh s bílků. Těsta rozdělíme na dvě půlky a do jedné přidáme kakao. Zvlášť upečeme ve dvou formách nebo pekáčích. Mléko,vanilkový puding,kypřící prášek uvaříme na krém. V misce rozmícháme máslo s práškovým cukrem a rozmícháme ho do vychladnutého krému. Přichutíme rumem. Obě dvě upečená těsta rozkrájíme na řezy a potíráme krémem a střídavě přiřazujeme k sobě(řezy tmavé a světlé) Povrch potřebe zbytkem krému a polijeme čokoládovou polevou.Po vychladnutí rozřežeme šikmýmy řezy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sympatie
(upraveno)
16. 2. 2016, 11:57
Znám již dlouho, dělám, a není to tak složité jak to vypadá. Já většinou dělám jeden krém světlý a druhý kakaový, když se to rozkrájí, vypadá to zajímavě! Střídám promazávání, jednou světlý, jednou tmavý.
PavliceH
(upraveno)
26. 2. 2016, 7:03
@sympatie
Také jsem to takto zkoušela , ale nějak my to nešlo ... tak jsem zůstala radši u dvojbarevného těsta
babičkakvětka
(upraveno)
16. 2. 2016, 10:20
tento zákusek já znám už snad 50 let a má babička ho pekla pod názvem "RYCHLÍK" vždy byl výtečný a dodnes se u nás dělá.
PavliceH
(upraveno)
16. 2. 2016, 10:25
@babičkakvětka
Ty jo,tak to já zase neznám pod tímto názvem jeden zákusek a takových názvů
Brblalka
(upraveno)
14. 2. 2016, 20:35
Lákavé, ale ten postup.......Ten jeden žloutek u náplně je kde prosím? A v postupu je vanilka, tim myslíte vanilkový pudink? V surovinach máte pískový cukr a v postupu zase práškový u náplně?
PavliceH
(upraveno)
15. 2. 2016, 12:44
@Brblalka
Já to dělám takto,ale ve finále je jedno,jaký cukr použijete. U náplně máte napsáno žloutek Ano je to vanilkový puding.
Brblalka
(upraveno)
15. 2. 2016, 18:54
@PavliceH
Tak proč píšete do ingrediencí něco jiného než ve finále používáte. Ano u náplně v ingrediencích žloutek máte vyjmenovaný, ale v POSTUPU zmiňovaný žloutek chybí resp. nemáte popsáno, kdy ho tam přidáváte. Pro začínající kuchařky opravdu zmateně napsané, jak zmiňuje p. Alena.
PavliceH
(upraveno)
16. 2. 2016, 9:34
@Brblalka
Je tam sníh a žloutky hned na začátku. Musí se přečíst celý ten návod. Jó hold já taky neměla lehký začátky s pečením. Já to mám prostě takto napsané už mnoho let a dokázala jsem to podle toho receptu upéct i poprvé. Kdo chce si umí poradit. A je to pro inspiraci,protože těch postupů a polev a náplní je mnoho Ale pokud to pravdu bude chtít někdo dělat tak samozdřejmě poradím bez toho aby někdo hledal nesmyslné chyby
Brblalka
(upraveno)
16. 2. 2016, 11:09
@PavliceH
Pořád mi nerozumíte. Nesedí Vám použité přísady s tím co píšete v postupu. Ano, chce to číst celý návod, tak si prosím přečtěte, co jste napsala. Ano na začátku uděláte sníh ze 4 bílků a 4 žloutky vyšleháte vedle - prostě piškot. Kopíruji z Vašeho receptu: "Náplň-2 hrnky mléka,2 pudinkové prášky s vanil.příchutí,1 kostka másla,půl hrnku pískového cukru, 1žloutek,4lžíce rumu"..... Takže kam se Vám ztratil ten 1 žloutek, který uvádíte jako přísadu u náplně. V postupu už o něm dále nepíšete.......
kopretin.a
(upraveno)
13. 2. 2016, 20:41
u toho krému má být asi místo "Mléko,vanilku,kypřící prášek uvaříme" pudinkový prášek...jinak to vypadá pěkně
PavliceH
(upraveno)
15. 2. 2016, 12:44
@kopretin.a
Ano vanilkový puding.
kopretin.a
(upraveno)
16. 2. 2016, 11:01
@PavliceH
teď lepší, ale ten kypřící prášek vám tam pořád zůstal...proč by se přidával kypřící prášek do pudinku?
krišon
(upraveno)
15. 2. 2016, 14:54
@PavliceH
Upravte si prosím postup vaření krému, ne v komentářích, někdo je nečte ... přes 30 let jsem učila na střední škole a za takový postup, kde si pletete ingredience ... bych vás nepochválila ... a tady jsou opravdu začínající kuchařky ...já tyto řezy peču přes 40 let ... ale chudák mladá holka, která bude vařit krém podle vašeho postupu poprvé ...
PavliceH
(upraveno)
26. 2. 2016, 7:07
@krišon
Tento recept mám už mnoho let a jak jsem ho dostala,podle toho peču. Žádný problém v tom není. A za to že jste učila na škole a snažíte se mě tady poučovat,mám svůj názor,ale to je odjinud. Peču to tak jak jsem to před lety dostala a jde to. A v případné nesrovnalosti kdo má,my píše do komentářů Ale jinak děkuji
plamenek
(upraveno)
16. 2. 2016, 11:41
@krišon
dajka188
(upraveno)
13. 2. 2016, 20:30
,to jsme měli u babičky,vždy suprový,zkusím díky
PavliceH
(upraveno)
16. 2. 2016, 9:35
@dajka188
My ho pečem p.Dagmar skoro pořád jen je s ním hold trošku víc práce no
PetraRol
(upraveno)
13. 2. 2016, 22:38
Teď jste mi připomněla dětství..... . Ten jsme si "objednávali" u mamky k narozeninám nebo svátku.
Zrušený účet
(upraveno)
13. 2. 2016, 13:56
@PetraRol
My zase u babičky, ale dělala ji s jiným krémem.
lidare
(upraveno)
13. 2. 2016, 11:18
PavliceH
(upraveno)
13. 2. 2016, 15:43
@lidare
To jsem moc ráda,že jsem udělala radost ono polev je spousta,ale nám chutná nejvíc s tímto