Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Metrový Koláč

0.0
Metrový Koláč

Potřebné ingredience

4 vejce,26 dkg moučky,8 lžic teplé vody,10 lžic oleje,26 dkg hladké mouky,půl prášku do pečiva,kakao,tuk na vymaštění forem nebo plechu. Náplň-2 hrnky mléka,2 pudinkové prášky s vanil.příchutí,1 kostka másla,půl hrnku pískového cukru, 1žloutek,4lžíce rumu. Poleva-3/5 kostky rostliného tuku,2lžíce mléka,2lžíce maizeny,2lžíce rumu,2lžíce kakaa,1 1/3hrnku cukru

Postup přípravy

Oddělíme žlotky od bílků,žloutky smícháme s cukrem,přídáme teplou vodu a olej.Z bílků vyškleháme sníh. Střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh s bílků. Těsta rozdělíme na dvě půlky a do jedné přidáme kakao. Zvlášť upečeme ve dvou formách nebo pekáčích. Mléko,vanilkový puding,kypřící prášek uvaříme na krém. V misce rozmícháme máslo s práškovým cukrem a rozmícháme ho do vychladnutého krému. Přichutíme rumem. Obě dvě upečená těsta rozkrájíme na řezy a potíráme krémem a střídavě přiřazujeme k sobě(řezy tmavé a světlé) Povrch potřebe zbytkem krému a polijeme čokoládovou polevou.Po vychladnutí rozřežeme šikmýmy řezy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sympatie 16. 2. 2016, 11:57
Znám již dlouho, dělám, a není to tak složité jak to vypadá. Já většinou dělám jeden krém světlý a druhý kakaový, když se to rozkrájí, vypadá to zajímavě! Střídám promazávání, jednou světlý, jednou tmavý.
PavliceH 26. 2. 2016, 7:03
@sympatie Také jsem to takto zkoušela , ale nějak my to nešlo :-) ... tak jsem zůstala radši u dvojbarevného těsta :-)
babičkakvětka 16. 2. 2016, 10:20
tento zákusek já znám už snad 50 let a má babička ho pekla pod názvem "RYCHLÍK" vždy byl výtečný a dodnes se u nás dělá.
PavliceH 16. 2. 2016, 10:25
@babičkakvětka Ty jo,tak to já zase neznám pod tímto názvem :-) jeden zákusek a takových názvů :-)
Brblalka 14. 2. 2016, 20:35
Lákavé, ale ten postup.......Ten jeden žloutek u náplně je kde prosím? A v postupu je vanilka, tim myslíte vanilkový pudink? V surovinach máte pískový cukr a v postupu zase práškový u náplně?
PavliceH 15. 2. 2016, 12:44
@Brblalka Já to dělám takto,ale ve finále je jedno,jaký cukr použijete. U náplně máte napsáno žloutek :-) Ano je to vanilkový puding.
Brblalka 15. 2. 2016, 18:54
@PavliceH Tak proč píšete do ingrediencí něco jiného než ve finále používáte. Ano u náplně v ingrediencích žloutek máte vyjmenovaný, ale v POSTUPU zmiňovaný žloutek chybí resp. nemáte popsáno, kdy ho tam přidáváte. Pro začínající kuchařky opravdu zmateně napsané, jak zmiňuje p. Alena.
PavliceH 16. 2. 2016, 9:34
@Brblalka Je tam sníh a žloutky hned na začátku. Musí se přečíst celý ten návod. Jó hold já taky neměla lehký začátky s pečením. Já to mám prostě takto napsané už mnoho let a dokázala jsem to podle toho receptu upéct i poprvé. Kdo chce si umí poradit. A je to pro inspiraci,protože těch postupů a polev a náplní je mnoho :-) (Y) Ale pokud to pravdu bude chtít někdo dělat tak samozdřejmě poradím (Y) bez toho aby někdo hledal nesmyslné chyby :-)
Brblalka 16. 2. 2016, 11:09
@PavliceH Pořád mi nerozumíte. Nesedí Vám použité přísady s tím co píšete v postupu. Ano, chce to číst celý návod, tak si prosím přečtěte, co jste napsala. Ano na začátku uděláte sníh ze 4 bílků a 4 žloutky vyšleháte vedle - prostě piškot. Kopíruji z Vašeho receptu: "Náplň-2 hrnky mléka,2 pudinkové prášky s vanil.příchutí,1 kostka másla,půl hrnku pískového cukru, 1žloutek,4lžíce rumu"..... Takže kam se Vám ztratil ten 1 žloutek, který uvádíte jako přísadu u náplně. V postupu už o něm dále nepíšete.......
kopretin.a 13. 2. 2016, 20:41
u toho krému má být asi místo "Mléko,vanilku,kypřící prášek uvaříme" pudinkový prášek...jinak to vypadá pěkně (F)
PavliceH 15. 2. 2016, 12:44
@kopretin.a Ano vanilkový puding.
kopretin.a 16. 2. 2016, 11:01
@PavliceH teď lepší, ale ten kypřící prášek vám tam pořád zůstal...proč by se přidával kypřící prášek do pudinku?
krišon 15. 2. 2016, 14:54
@PavliceH Upravte si prosím postup vaření krému, ne v komentářích, někdo je nečte ... přes 30 let jsem učila na střední škole a za takový postup, kde si pletete ingredience ... bych vás nepochválila ... a tady jsou opravdu začínající kuchařky ...já tyto řezy peču přes 40 let ... ale chudák mladá holka, která bude vařit krém podle vašeho postupu poprvé ...
PavliceH 26. 2. 2016, 7:07
@krišon Tento recept mám už mnoho let a jak jsem ho dostala,podle toho peču. Žádný problém v tom není. A za to že jste učila na škole a snažíte se mě tady poučovat,mám svůj názor,ale to je odjinud. Peču to tak jak jsem to před lety dostala a jde to. :-) A v případné nesrovnalosti kdo má,my píše do komentářů :-) Ale jinak děkuji (Y)
plamenek 16. 2. 2016, 11:41
@krišon (clamp)
dajka188 13. 2. 2016, 20:30
(Y) (Y) |:o),to jsme měli u babičky,vždy suprový,zkusím díky (clamp) (jidlo)
PavliceH 16. 2. 2016, 9:35
@dajka188 My ho pečem p.Dagmar skoro pořád :-) jen je s ním hold trošku víc práce no :-)
PetraRol (upraveno) 13. 2. 2016, 22:38
Teď jste mi připomněla dětství..... :-) . Ten jsme si "objednávali" u mamky k narozeninám nebo svátku.
Zrušený účet 13. 2. 2016, 13:56
@PetraRol My zase u babičky, ale dělala ji s jiným krémem.
lidare 13. 2. 2016, 11:18
(Y) (C) (clamp)
PavliceH 13. 2. 2016, 15:43
@lidare To jsem moc ráda,že jsem udělala radost :-) ono polev je spousta,ale nám chutná nejvíc s tímto :-) [A]

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie