Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Řezy jako dech

0.0
Řezy jako dech

Potřebné ingredience

TĚSTO: 4 vejce, 8 lžic horké vody, 150g cukru moučka, 200g polohrubá mouka, prášek do pečiva. KRÉM: 3/4l mléka, 3 vanilkové pudinky, 100g cukru, 2 zakysané smetany, 1/2 másla. DÁLE: piškoty, panák rumu, káva.

Postup přípravy

Na těsto vyšleháme bílky. V jiné míse umixujeme vše ostatní a opatrně přimícháme bílky. Upečeme dozlatova. Mezitím si uvaříme pudink s cukrem. Necháme vychladnout. Pak přimixujeme povolené máslo a zakysané smetany.
Půl náplně nalijeme na vychladlý korpus. Poklademe piškoty, které namáčíme v uvařené silné instatní kávě smíchané s panákem rumu. Vše zalijeme zbytkem krému. Posypeme Grankem či kakaem. Necháme dobře ztuhnout nejlépe do druhého dne.
U nás "kobylky" nevydržely a začaly ujídat hned a bohužel na fotce je vidět, že jsou řezy ještě ne zcela utuhlé... Bohužel do druhého dne nezbylo - takže lepší fotku nemám. Ale tak je pokaždé, když tyto řezy udělám.

Jako obměnu doporučuji jiný krém:
Těsto: umixujeme 2 zakysané smetany, 2 tvarohy a osladíme podle chuti. Opatrně přimícháme vyšlehanou šlehačkou. Připravíme si želatinu za studena podle návodu a zamixujeme jí do krému.
Postup: Na těsto (viz. výše) nalijeme polovinu krému, pokademe na kolečka nakrájenými banány, nalijeme zbytek krému a dozdobíme např. strouhanou čokoládou, kakaem nebo Grankem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hantonie 2. 7. 2017, 18:25
V pátek jsem dělala na sobotní odpoledne ke (C) a super. Jen jsem místo Granka dala mleté vlašáky. Dnes peču znova na zítra , přijede ke mně kámoška, tak abych ji zase překvapila něčím jiným. Jen místo piškotů dám broskve, nějak rychle mi na míse dozrávají ,-) Díky za recept Petra
lucia m 6. 4. 2017, 20:29
(Y) Hezký večer Radko, moc děkuji za recept, řezy jsou vynikající (Y) dělala jsem je včera navečer a dnes jdu péct znova (zajic) i kolegyně v práci moc chválily (L) určitě zařazuji do oblíbených (F) mějte se lucka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie