Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Tvarohovo-dýňový drobenkový koláč

0.0
Tvarohovo-dýňový drobenkový koláč

Potřebné ingredience

Základ receptu jsem našla na netu, trochu upravila, množství je na klasický velký hluboký pekáč. Fakt vynikající, vláčný a co víc - dýni v něm nepozná ani její velký odpůrce!

Postup přípravy

Rozvar:
dužina z oloupané dýně cca 2kg
oloupaná jablka cca 1kg
cukr dle chuti - dávám asi 5 lžic třtinového cukru
2 tvarohy - 2x 250 g
citrónová šťáva z půlky citronu nebo citronová kúra - na chuť a vůni
1 skořicový cukr nebo 1 lžička skořice (lze vynechat, víc to pak ale připomíná štrudl)
1 vanilkový pudink - prášek
rozinky - lze přidat po rozvaření, ale nemusí být

Tip: pokud máte hodně dýně, lze si rozvar z dýně a jablek udělat do zásoby a zamrazit. Teprve po rozmrazení přidat pudink, tvaroh a to ostatní.

Drobenka:
1 vanilkový cukr
200 g cukru
200 g povoleného másla
500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

Na rozvar si oloupeme dýni a jablka, nakrájíme na větší kousky, podlijeme trochou vody, posypeme cukrem, zakapeme citronem a vaříme doměkka, chvílemi promícháme. Poté rozmixujeme na kaši, přisypeme vanilkový pudink - prášek rozmíchaný v troše vody a necháme vychladnout. Po vychladnutí smícháme s tvarohem a můžeme přidat i rozinky.

Na drobenku smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, cukr a vypracujeme drobenku. Na pekáč vyložený pečícím papírem vsypeme větší polovinu drobenky, nalijeme zchladlý rozvar a posypeme zbytkem drobenky.

Pečeme asi na 180°C přibližně 40-45 minut.

Dobrou chuť!

začínáme svařovat

po rozvaření rozmixujeme

hotový rozvar můžeme nechat zamrazit na příště - když máme hodně dýně

po vychladnutí smícháme s tvarohem

drobenka

1. vrstva drobenky

rozvar nalijeme na 1. vrstvu

zakončíme 2. vrstvou drobenky

pečeme do zlatova

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

srneckova 19. 10. 2016, 14:36
to musím vyzkoušet (Y)
Vanusak 28. 10. 2016, 9:41
@srneckova Gabčo, nebudete litovat. (Y)
pajdasuchajda 16. 10. 2016, 19:40
Děkuji za tip, hned zítra vyzkouším, mám tady dýni maďarskou sladkou a nevím, co s ní. Polévka u nás neměla moc velký úspěch, ale tento koláč vypadá zajímavě (Y)
Vanusak 28. 10. 2016, 9:41
@pajdasuchajda Petro, určitě chutnalo! Díky. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie