Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

TĚSTOVINY ZAPÉKANÉ V PLÁTCÍCH grilovaného lilku

0.0
TĚSTOVINY ZAPÉKANÉ V PLÁTCÍCH grilovaného lilku

Potřebné ingredience

Ingredience pro 4 osoby: 350 g nevařených suchých těstovin (jakékoliv), 2 velké, čerstvé, lesklé lilky s tuhou dužinou, 300 g mletého masa, 1 deci bílého suchého vína, 1 mozzarellu (nebo jiný měkčí sýr-výborný je zauzený), 50 g strouhaného parmezánu (do těstovin), 2 PL parmezánu (1 PL do mletého masa a 1 PL na posypání), 500 g rajčatové šťávy, 1-2 PL strouhanky (do mletého masa), 3 stroužky česneku (z toho 2 vcelku, které po vydušení vyhodíme), 1 malé vejce (do mletého masa), sůl, petržel, bazalka.

Postup přípravy

Postup práce v následujících bodech:

1-Lilky nakrájíme na plátky, ogrilujeme na pánvičce, jemně osolíme a dáme bokem.

2-V misce osolíme 150 g mletého masa, které smícháme s vejcem, jedním utřeným stroužkem česneku, 1 PL parmezánu, nasekanou petrželkou a strouhankou. Utvoříme malé kuličky, které ve větší pánvi s olejem usmažíme po všech stranách a přendáme je na talíř.

3-Ve stejné pánvi podusíme zbytek mletého masa s celým česnekem, podlijeme vínem a necháme šťávu vypražit-pak stroužky česneku vyděláme. Přidáme rajčatovou šťávu, bazalku a vaříme na mírném ohni. Když dosáhneme hustou šťávu, dosolíme ji a dáme bokem asi 5-6 PL na polití.

4-Formu o průměru 24-26 cm vymastíme a dno vyložíme vystřihnutým kolečkem pečícího papíru.
Takhle připravenou formu celou vyložíme grilovanými plátky lilků-viz obrázek č. 4.

5-Vaříme těstoviny jen polovinu času, než je uvedené v návodu na obalu. Pak je scedíme a hned je vhodíme do rajčatové šťávy. Přidáme olej, promícháme s parmazánem a nakonec vložíme kostičky sýru.

6-Polovinu připravené směsi vlijeme do formy vyložené plátky grilovaných lilků. Po ní rozložíme osmažené kuličky, polijeme odloženými 5-6 PL husté šťávy a vhodíme lístečky bazalky. Zasypeme 1 PL strouhaného parmezánu. Přidáme druhou polovinu těstovinové směsi a překryjeme zbytkem grilovaných plátků lilku.

7-Pečeme v rozehřáté troubě na 180 st. C asi 20 minut. Horké těstoviny necháme trochu vychladnout a pak formu převrátíme na velký talíř, odstraníme papírové kolečko.

8-Jídlo je výborné i druhý den studené, nebo ohřívané v mikrovlnce. Dobré pochutnání.

Ředkvičky připravené k ozdobě.

Růžičky z lilkových plátků, rovněž připravené dozdobit menu z těstovin.

Foto těstovinového koláče se zdobením-tvoření s dětmi.
.

Příprava-do formy vyskládáme plátky grilovaného lilku.

Polovinu hotové směsi vložíme do formy s lilky.

Přidáme osmažené kuličky, 5-6 PL husté šťávy, 1 PL parmezánu, bazalku a druhou polovinu směsi. Celé přikryjeme zbývajícími lilkovými plátky.

Upečené těstoviny-nazdobené růžičkou z lilkových plátků.

Těstovinové menu porcujeme na stole až před hosty jako hlavní chod (rozpis surovin pro 4 osoby).

Menší porce se mohou předložit v podobě předkrmu. Dobré pochutnání.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

yarkal 2. 11. 2016, 7:47
Parádní ukázka-musí to být i výborné. (clamp) (clamp)
Evula.U 3. 11. 2016, 15:10
@yarkal Dekuji, Jarmilko, opravdu vyborne (clamp) (clamp)
Simonkova74 18. 10. 2016, 20:21
(clamp) (clamp) (clamp)
Evula.U 20. 10. 2016, 0:15
@Simonkova74 (clamp) (clamp) (clamp)
chalupnicka 17. 10. 2016, 18:59
Lilek nemusím ,ale možná bych si u vás Evi -dala :-), vypadá to luxusně. |:o) (jidlo)
Evula.U 19. 10. 2016, 6:44
@chalupnicka Alenko, kdyby jste se zde nekdy otocila, jste vitana. (F)
Smemonkova 17. 10. 2016, 15:16
(clamp)
Evula.U 19. 10. 2016, 14:53
@Smemonkova (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie