Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Zeleninová ryža s tempehom

0.0
Zeleninová ryža s tempehom

Potřebné ingredience

1 ks pór, 1 ks tempeh údený,1 hrnček ryže, olej, soľ, kurkuma, čili,1/2 hrnčeka hrášku ( mrazený, čerstvý), 1 PL sójová omáčka tamari

Postup přípravy

Recept inšpirovaný Kuchařkou ze Svatojánu, zmenila som kukuricu na hrášok, niektoré ochucovadlá a technologický postup.



POSTUP v obrázkoch

Tempeh a pór nakrájame na menšie kúsky, póru som mala zbytok, kľudne dajte celý. Dáme variť ryžu.

Pridáme na rozohriaty olej a opekáme cca 5 minút.

Pridáme hrášok, premiešame. Dochutíme soľou, kurkumou, sójovou omáčkou a čili podľa chuti, ja mám čerstvé karí (tak to predávajú, ale chuť má skôr ako ligurček), tak som pridala za vetvičku a dusila domäkka.

Hotová ryža, keďže doma nemám guľatú, dala som jazmínovú.

Do hotovej zeleninovej zmesi pridáme ryžu, dobre premiešame a môžeme podávať.

Tak toto je karí, alebo po česky smil italský, používam ho aj do polievok a pod. http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/smil-italsky-odhalte-tajemstvi-dobre-kuchyne

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie