Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 51 návštěvníků)

***NEJKREHCI A NEJLEPSI ROHLICKY NA SVETE***

0.0
***NEJKREHCI A NEJLEPSI ROHLICKY NA SVETE***

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky | 210 g másla | 100 g mletých vlašských oříšků | moučkovovy cukr a vanilkovy jen na obaleni do rohlicku se zadny cukr nedava!!!!!!

Postup přípravy

Vypracujeme testo, tvarujeme rohlicky, peceme na 180C° priblizne 10 minut a vychladle obalujeme v mouckovem cukru s vanilkovym\
\
\
\
Ja delam i z zitne, nebo jemne mlete spaldove mouky. Rohlicky jsou zdravejsi a lahodne!!! Jsou velmi krehke musim rict, ze jsem nikdy lepsi rohlicky nejedla a dcera je miluje, rika: Maminko staci jazyckem zmacknout rohlicek a on se rozplyne:-))) potesi to a o to vic od deti ktere jsou, tak vybirave!!

Nekolikrat odzkousene. Letos jsem upekla z pul kila mouky, ani jsem nestacila dat foto postup, hodne jsem se tesila az budou pecene a taky jsme je hned snedli:-)))). Budu delat znovu tak dodam.

Dnes delano z kila spaldove mouky musim rict, ze jsou krehci jeste vic nez ty obycejne..tak opatrne na ne!! Radsi nechat hodne schlanout a po te az obalovat v cukru. Ikdyz je pravda, ze mi vubec nevadilo, ze se nejaky rozpulil, rovnou letel do pusy:-))

Vsem krasne Vanoce a hlavne dobrou chut u nasich pracne vytvorenych cukrovicek :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andrejicka 8. 12. 2018, 8:27
já zkusila včera a hruza letelo to do koše lamalo se to nešlo vubec vzít do ruky.....
Annyys 8. 12. 2018, 22:37
@andrejicka Ono už v popisku je jasně dané, že na pečení techto rohlíčků budete muset přicházet s jemností
Annyys 8. 12. 2018, 22:34
@andrejicka Asi záleží na šikovnosti..
plamenek 8. 12. 2018, 12:34
@andrejicka Proč do koše? To je krásný základ na nepečené cukroví.
lase 17. 12. 2017, 18:43
Tak já jsem také vyzkoušela a jsem těžce zklamaná. Hlavně tím, jak se šíleně lámou. Měla jsem je vychladlé a ani to nepomohlo. Z celé dávky mi zůstalo tak 15kousků, škoda surovin. Jsou tu daleko lepší recepty, raději opravdu nezkoušejte. :-S
Annyys 8. 12. 2018, 22:36
@lase Jak říkám nejlepší a nejkřehčí. Na pečení se musí s láskou!!!!!!!!!
lenule11111 14. 12. 2017, 18:20
(Y)
šmudlifuk 14. 12. 2017, 13:53
Výborné. Použila jsem špaldovku..zlomil se mi pouze jeden, bez problémů (Y) dík)
melisanda 11. 12. 2017, 19:13
Tak jak píšete,nejlepší na světě,úplně se rozplývají jsou fámozní.Za mne (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Žaňula 18. 12. 2016, 17:01
Dobrý den, těsto je v pohodě, chuťově super. Jen mám problem.........lámou se ale úplně hrozným způsobem. teplé nejdou vůbec vzít aniž by se rozpadly a vychladlé nejsou o moc lepší. Měla jsem těsto týden v lednici, může to být tím? Poradíte mi, co může být příčinou? Děkuji.
Annyys 19. 12. 2016, 20:39
@Žaňula Dobry den, testo je po upeceni opravdu velice krahkr. Musi se nejdrive pockat az vystydnou a pak opravdu po jednom lehce obalovat, jsou tak krehke, protoze tam v nich neni zadny cukr. Poradila bych bud pridat trosku cukru do testa a nebo opravdu pockat az vychladnou a po jednom obalovat protoze kdyby jste pridala cukt tak uz to nebudou tak krehke rohlicky.
plamenek 10. 12. 2016, 11:24
Dělala jsem trochu jiný recept,ale dala jsem více ořechů a byly křehké až,až. Mamka dělala také bez cukru.
Annyys 10. 12. 2016, 17:53
@plamenek (Y) a jsou vyborne!!
Raguella 9. 12. 2016, 19:30
Dobrý den,určitě vyzkouším ze špaldové mouky,děkuji za receptík. (Y) :-) (hello) (L) (F)
Annyys 9. 12. 2016, 22:16
@Raguella Zkuste jsou mnamozni, hlavne po upeceni je nechte hodne vychladnout jsou strasne krehke, ale vyborne :-)
škrob 8. 12. 2016, 22:36
Dobrý den, mohla bych se zeptat, té špaldové mouky se dává tolik kolik hladké? Děkuji Dana
Annyys 9. 12. 2016, 9:37
@škrob Priznam se, ze z tak maleho mnozstvi jsem je nikdy nedelala. Vzdy delam z pul kila mouky a davam to pul na pul. Dnes mam, ale zadelano z kila spaldove a vzdy si to podsypavam jen obycejnou hladkou. Preji at se vam povedou (Y)
českolipačka 8. 12. 2016, 16:52
mňam, jsou opravdu delikátní. Našla jsem je v nějakém časáku jako tip od Hanky Zagorové. Dlouhá léta je podle ní dělám, jen jednou jsem neměla vlašáky a tak jsem zkusila z nesolených arašídů a podle dětí byli ještě lepší. (Y)
Annyys 9. 12. 2016, 9:39
@českolipačka Ano, taky jsem je vycetla jsou vynikajici!!! Jine uz nedelam!!! Nekde na internetu je, ale recept ze se dava cukr do nich to je, ale spatny recept.. :-$
Annyys 7. 12. 2016, 22:46
(Y) zkuste jsou to nejlepsi rohlicky jake jsem kdy jedla. Hlavne je do vanoc poradne schovejte, jsou opravdu zrave!!! ,-)
lidare 7. 12. 2016, 10:30
Tak je asi zkusím :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie