trnkový likér - RECEPT 162451

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

OVOCE

ID 17150 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


trnkový likér


[ recept č. 162451 ze dne  ]

trnkový likér

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 litry trnek přešlých mrazem, 2 litry vody, 1 kilo cukru, 2 dcl rumu, 2 dcl griotky

POSTUP PŘÍPRAVY

trnky opláchneme a dáme do misky, zalejeme vařící vodou uzavřeme a necháme schladnout při pokojové teplotě, když schladnou, rozmačkáme štouchadlem na brambory a uložíme na 3-5 dní do lednice, poté přecedíme přes síto, povaříme a rozpustíme cukr, necháme vychladnout ... přilejem alkohol ... podle chuti možno upravit poměr rumu a gritoky i množství :-) přemačkáme přes plátýnko naplníme do láhve a dáme do ledničky :-) a pak už jen pijemeeee :-)
Doporučujeme
Malinový likér
Maliny nasypeme do láhve. Svaříme vodu s cukrem a přelijeme maliny, přidáme vodku a láhev uzavřeme. Necháme stát asi 3 týdny na chladném místě, během této doby několikrát otočíme. Nakonec likér scedíme přes plátýnko a přelijeme do láhve.
<< Kytičkový | trnkový likér | skořicové koláčky - i jako DIA >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt