Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Svičková z kuřecího masa-toprecepty.cz

0.0
Svičková z kuřecího masa-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

2 větší mrkve, 1/2 bulvy celeru, 1 větší petrže,l 1 větší cibule, 3 kuřecí prsa (záleží na "masové potřebě" strávníků,) 2 kostky zeleninového bujónu (lepší je v biokvalitě), 4-5 bobkový list, 8 kuliček nové koření, 12 kuliček celý pepř, 60 g másla, 250 ml smetany, 12% 1 citrón, cukr podle chuti, 3 vrchovatější lžíce celozrnné mouky

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém vzorku struhadla. Cibuli nakrájíme na jemno. Zeleninu osmahneme na troše oleje a přidáme i máslo a bobkový list.

Až zelenina trochu "slehne" přidáme i kuřecí prsa (celá), necháme je zbělat po obou stranách a zalijeme vodou, tak aby bylo vše ponořené, přihodíme "kuličkové koření" a rozdrobíme bujón. Přiklopíme pokličkou a na mírné plameni necháme alespoň hodinu dusit.

V hrnku se připravíme zátřepku. Smetanu rozkvedláme s moukou. Z omáčky vylovíme bobkový list, pepř i nové koření (proto je dobré vědět, kolik jste jich tam dali), můžete samozřejmě použít nějaký vylepšovák, jako např. koření dát do čajového sítka. Vyjmeme i maso.

Do omáčky vlijeme zátřepku a provaříme. Nyní můžete omáčku rozmixovat tyčovým mixérem anebo nechat, tak jak je. Omáčku ochutíme podle chuti - citrónem (vymačkala jsem téměř celý citrón) a cukrem (stačila mi jedna zarovnaná lžíce).

Samozřejmě můžete použít i ocet, hořčici či na co jste zvyklí. Servírujeme. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou.

Ozdobíme - klasicky se hodí našlehaná smetana, brusinky a citrón, ale když není tak není a musí stačit citrón. Podáváme s oblíbenými knedlíky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 20. 6. 2020, 18:26
Již po několikáté jsem vařila omáčku podle Vašeho receptíku a vždy si moc pochutnáme,akorát dávám mraženou zeleninu pod svíčkovou. :-) Děkuji moc za bezva receptík. (Y) (clamp) (hello) (L) (F) (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie