(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Vepřové plátky na žampionech
Potřebné ingredience
Vepřové plátky, cibule, sůl, pepř, plnotučná hořčice, žampiony, celý kmín, sladká paprika. Na zahuštění hladká mouka.
Postup přípravy
Vepřové plátky osolíme a opepříme, cibulku opečeme, dáme zatáhnout maso. Zasypeme paprikou a trochou kmínu, přidáme lžičku hořčice, zalijeme vodou, přidáme žampiony a necháme vařit. Až je maso měkké, tak ho dáme bokem, omáčku zahustíme hladkou moukou s vodou. Necháme povařit a podáváme s rýží nebo knedlíkem.
zahušťování...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Katy
(upraveno)
9. 9. 2018, 13:24
Vyzkoušeno, výborné. Trošku jsem si to upravila - plátky před vložením na osmaženou cibuli jsem obalila v hl. mouce. Po zalití vodou jsem ještě přidala tři stroužky česneku nakrájené na plátky. Díky obaleným plátkům v mouce není třeba dělat jíšku (hl. mouka + voda). Pozor však na tu hořčici. Musí se častěji míchat ať se nepřilepí na dno.
krišon
(upraveno)
9. 9. 2018, 13:42
@Katy
Katko, hladká mouka + voda není jíška, jíška je tuk a hl. mouka ...
Katy
(upraveno)
3. 2. 2019, 10:49
@krišon
Dobrý den, po roce hledám zase nějaký recept a natrefila jsem na váš. Kouknu na komentáře a ejhle, já už toto vařila Zároveň jsem si všimla komentáře. Tak jen bych chtěla říct, že já říkám (voda + mouka) jíška nebo záklechtka a máslo + mouka říkám zásmažka