Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Tvarohové smaženky

0.0
Tvarohové smaženky

Potřebné ingredience

1 bílá veka, 1 tvaroh ve vaničce, 1 tvaroh kostka, citronová kůra, vanilkový cukr, vanilkový cukr s rumovou příchutí, trochu mléka, olej na smažení, cukr na obalení

Postup přípravy

Připravíme si tvarohovou náplň,smícháme tvaroh s polovinou vanilkového cukru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru (vajíčko nedávám, při smažení by se sráželo). Veku nakrájíme šikmo na plátky, namažeme tvarohovou náplní asi 0,5 cm, spojíme vždy dva plátky. Lehce namočíme v misce s mlékem a smažíme na teflonové pánvi v oleji do růžova. Dop. teflonovou pánev nebo keramickou, na obyčejné se veka chytá. Oleje dávám přiměřeně, aby byla veka dobře osmažená. Necháme okapat na ubrousku, obalujeme v cukru 1:1, práškový cukr a cukr krupice, přidáme celý vanilkový cukr s rumovou příchutí, ev. jen vanilkový cukr. Výborné teplé i studené. Podáváme s kakaem, čajem s citronem, ale i ke kávě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krišon 16. 6. 2017, 13:29
Pamatuji, že chudí rytíři nechyběli v žádném mléčném baru .... a jak šli na odbyt ...
pajdasuchajda 14. 6. 2017, 20:57
Toto je zřejmě recept, který jsem dlouho hledala (L). Jednou k nám přivezla návštěva plnou krabici těchto smaženek a my se olizovali až za ušima, jak nám to chutnalo. Měli to tenkrát z toustového chleba na trojúhelníčky. Nevěděla jsem, jak se to dělá, ale myslela jsem si, že se smaží namočené v rozšlehaném vajíčku. Děkuji za recept, určitě vyzkoušíme (Y)
Avelka1 14. 6. 2017, 22:29
@pajdasuchajda Petruš, já to ještě znám obalované v trojobalu. Na jednu stranu namazat tvaroh a na druhou marmeládu a slepit (Y) je to dobrota (Y) (jidlo) (Y) (Y)
MíšaC 14. 6. 2017, 22:01
@pajdasuchajda Taky se tomu říká "Chudí rytíři" (Y)
pajdasuchajda 16. 6. 2017, 11:34
@MíšaC Aha, tak už vím, co jsou Chudí rytíři :-) Název jsem znala, ale nevěděla, co to je (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie