Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Moje první zeleninová čína

0.0
Moje první zeleninová čína

Potřebné ingredience

Kuřecí prso (pro 2 stačí jen jedno pro 4 osoby alespoň 2 prsíčka)1/2 červená paprika1/2 zelená paprika 2 menší cibulky nebo 1 větší 2 stroužky česneku. Perfektní je přidat čínské zelí (které jsem neměla nakrajené ,olej solamyl (škrob) sojová omáčka (sladká a normální)nějaké pálidlo (pikantní omáčka z papriček)sůl, cukr, rýže

Postup přípravy

V první řadě si do malého kávového šálku dáme vrchovatou lžičku škrobu, který zalijeme vodou a zakápneme sojovou omáčkou. rnNakrájíme kuřecí prsíčko na malé kostičky. rnPapriky pokrájíme na tenčí proužky, cibuli překrojíme na půl a krájíme tenké půlměsíčky, česnek jen rozmáčkneme.Na pánev si nalejeme olivový olej a po rozpálení vložíme papriky. Jakmile zesklovatí, přidáme cibuli a nakonec jeden rozmáčklý stroužek česneku (aby byla zeleninka voňavá). Vše jen do změknutí (ne do rozblemtání, musí ještě trošku křupat). rnDáme si zeleninu stranou na talíř, otřeme pánev od oleje. rnNa pánvičku si nalijeme olej a nasypeme asi tak 5 lžiček cukru (někdo má rád sladčí čínu někdo ne, proto vše řídíme podle sebe). Hned jak začne cukr karamelizovat (stačí opravdu jen trošku), pokládáme do zkaramelizovaných míst kuřecí kostičky obalené ve škrobu. Přidáme druhý stroužek česneku na ovonění. Až nám maso krásně zezlátne, přidáme předem připravenou zeleninu, pořádně vmícháme a zalijeme namočeným škrobem. Já ještě zaliju čínu hrnečkem vody aby byla spíše omáčka a ne lepivý sliz =D.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie