Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Svíčková na smetaně

0.0
Svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

1kg hovězího masa (loupaná plec), 2 střední mrkve, 1 větší petržel, 1/2 středního celeru, 1 menší jablko, 200ml červeného vína, 2-3 lžíce cukru, 4 lžíce octu, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, 500ml vývaru, 50g slaniny, 2 lžíce přepuštěného másla, 1 šlehačka, citrónová šťáva, 1 lžíce brusinek

Postup přípravy

Maso prošpikujeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem. Na zbytku slaniny a másle maso orestujeme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme na kousky zeleninu s kořením a kousky oloupaného jablka. když je zelenina lehce dozlatova, přidáme cukr a brusinky, necháme chvíli zkaramelizovat. Poté přilijeme ocet a necháme vyvařit, nakonec víno a také necháme vyvařit. Poté vrátíme maso, zalijeme vývarem a pečeme v troubě na 150-160°C 3-4 hodiny zakryté. Maso vyndáme, nakrájíme na plátky (lépe se krájí, když je vychladlé). Omáčku rozmixujeme a přilijeme šlehačku. Popřípadě dochutíme solí, cukrem a citrónem.

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie