Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Cheesecake s jahodovým tvarohem

0.0
Cheesecake s jahodovým tvarohem

Potřebné ingredience

Korpus: 150 g Be Be celozrnných, 50 g másla, 3 PL rumu. Náplň: 250 g mascarpone, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 150 g cukru moučka, šťáva z 1 limetky, 3 vejce. Horní vrstva: 250 g mačkaných jahod, 250 g tvarohu ve vaničce, 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu, 4 želatinové plátky.

Postup přípravy

Nadrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rumem, směs namačkáme do dortové formy (průměr 24 cm) a dáme na chvíli do ledničky ztuhnout.
Mascarpone s tvarohem, cukrem a limetkovou šťávou prošleháme, po jednom krátce zašleháme vejce. Na dno trouby vložíme nádobku s vodou. Náplň nalijeme na sušenky a pečeme v troubě předehřáté na 180°C (pekla jsem celkem 45 minut s tím, že jsem teplotu postupně snižovala až na 150°C a pak jsem nechala koláč vychladnout v otevřené troubě.) Studený koláč uložíme ještě na několik hodin do ledničky.
Tvaroh smícháme s cukrem a vanilkovým extraktem. Želatinu necháme 10 minut nabobtnat ve studené vodě. Rozmačkané jahody (použila jsem rozmražené) zahřejeme, rozpustíme v nich lehce vymačkané želatinové plátky, zchladíme a po přidání 2 lžic tvarohu spojíme se zbývajícím tvarohem. Jahodový tvaroh nalijeme na koláč a necháme ztuhnou v ledničce, nejlépe do druhého dne.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie